Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U borbenoj utakmici na Tušnju Sloboda i Velež odigrali bez golova (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode i Veleža večeras su pred oko 4.000 gledatelja odigrali susret bez golova u okviru 4. kola BHT Premijer lige BiH.

Gosti iz Mostara su već od samog početka susreta pokazali da u Tuzlu nisu došli da se brane. Prvo poluvrijeme obilježila je izuzetno borbena ali ujedno i oprezna igra oba tima. Stvarale su se akcije i prilike ali konkretne realizacije nije bilo. Mujagić i Bekrić su u 22. minuti imali šanse za Slobodu, prvo je Bobić odbranio šut, a nakon toga Bekrić iz dobre pozicije loptu šalje preko gola. Najveću priliku za Velež u prvom poluvremenu imajo je Ćosić kada je promašio prazan gol nakon što je Fajić pogodio stativu.

U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode su preuzeli terensku incijativu, opsjedali su gol gostiju ali je nedostajalo koncetracije da se akcije krunišu pogotkom. Pokušavali su Bekić, Bekrić, Mujagić ali bez uspjeha. Sa druge strane najizgledniju priliku imao je Brandao u 80. minuti ali je Lakić sigurno odbranio njegov udarac.

U 82. minuti susret se nakratko prekinuo jer je došlo do kvara na jednom od reflektora na Tušnju što su igrači oba tima iskoristili za predah i dogovore.

Nakon predaha i prekida u 93. minuti susreta velika prilika za Slobodu, Bekrić iz slobodnog udarca pokušava iznenaditi gostujućeg golmana a ali lopta pogađa prečku.

Do kraja susreta promjena nije bilo pa je derbi starih rivala na Tušnju okončan bez golova (0:0)

U narednom 5. kolu fudbaleri Slobode gostuju na Grbavici kod neporažene ekipe Željezničara, dok će Velež na svom terenu dočekati ekipu Širokog Brijega. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje