Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U 25 utakmica postigao 27 golova: Dvanaestogodišnji Mujo dobio poziv Manchester Uniteda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Supertalentovani dvanaestogodišnji dječak Mujo Omemrović dobio poziv slavnog Manchester Uniteda.

Jedini san Muje koji sa porodicom trenutno živi u Jacksonvilleu na  Floridi je da postane profesionalni fudbaler i da u budućnosti obuće dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Njegova ljubav prema fudbalu daje mu želju i snagu da svakodnevno vrijedno trenira, kako bi sve svoje snove što prije ostvario.

Da je u pitanju zaista supertalentovani dječak govori i činjenica da je u protekloj sezoni na 25 prvenstvenih utakmica Mujo postigao čak 27 golova. Nakon odličnih partija na posljednjem turniru gdje je igrao i bio jedan od najboljih igrača, usljedio je poziv  Manchester Uniteda.

Nakon što je prvo stigao e-mail od Manchester Uniteda uslijedio je i poziv u kojem su nam ponudili da se potpiše trogodišnji ugovor. Na pitanje kako su saznali za Muju, kazali su kako oni redovne prate dječije lige i turnire koji se odigravaju. Još uvijek pregovaramo.” – objašnjava Mujina majka Samka Kurdija u razgovoru za FACE.

Mujin otac Osman Omerović vozač je kamiona i prizanje nema puno vremena da prati njegove utakmice i treninge.

Mujo iako živi daleko od Bosne i Hercegovine kaže da prati domaća zbivanja u fudbalu i navija za Željezničar. Također, ima san da jednog dana postane dobar fudbaler poput Miralema Pjanića koji mu je uzor. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje