Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski Salines počinje pripreme za UEFA Ligu prvaka

Preuzmite sliku

Futsal klub Salines Tuzla City zvanično je sinoć počeo sa pripremama za novu sezonu. Prošlogodišnji državni prvak ima ambiciozne planove za predstojeće utakmice u Premijer ligi BiH te KUP-u BiH, a posebno u UEFA Ligi prvaka.

  • Protekla sezona bila je veoma uspješna za klub. Nakon mukotrpnog rada i truda, rezultati nisu izostali i Salines je izrastao u respektabilan sportski kolektiv koji se završio na vrhu tabele. Na svu sreću, povreda nije bilo pa su svi igrači išli ka zacrtanom cilju, a to je bila pobjeda. Nova sezona donosi nove izazove.

  • “Imat ćemo neke testove koje smo osmislili za Fakultetom za tjelesni odgoj i sport. Uradit ćemo procjenu antroprometijskog statusa, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti uz resurse koje će nam fakultet ustupiti. Radi se o savremenoj opremi.“- pojasnio je Tarik Huremović, kondicioni trener kluba koji naglašava da će tek utvrditi zdravstveno stanje ekipe, posebno jer ima novih igrača. Jedan od novih je i Slobodan Rajčević koji je kazao da je dugo pratio igru Salinesa, a nakon čega se odlučio pridružiti timu. Već je sarađivao sa trenerom u nekim drugim klubovima pa je odluku lakše donio.

  • “Prepoznao sam ideje i ambicije kluba koje se poklapaju sa mojim ličnim ambicijama. To je sklop koji je doveo do saradnje, a nadam se da će dovesti do rezultata.”- kazao je Rajčević koji je ranio igrao za Srbiju i Hrvatsku.

    On smatra da talentovani futsal igrači na Balkanu zaslužuju više pažnje i da se u njih više ulaže, a Salines je jedan od rijetkih klubova koji to čini. Ovaj igrač je šest puta igrao u Ligi šampiona i svakako njegovo iskustvo dobro će doći Jarčevima.

  • Nakon povijesnog uspjeha koji je klub postigao u prošloj sezoni i donio titulu prvaka Tuzli, konačno su uslijedila i čvrsta obećanja Grada i Kantona za konkretnu finansijsku podršku. Posebno za organizaciju utakmica u okviru Lige prvaka.

    “Nećemo biti skromni. Naš cilj ove godine je ponovo titula, osvajanje Kupa BiH i što bolje mjesto u Evropi. Započinjemo dugo čekane pripreme, svi su već bili nestrpljivi i dobro smo pojačali igrački kadar. Očekujemo da budemo još dominatniji u prvenstvu.” – rekao je Boris Filipović, predsjednik Skupštine FC Salines Tuzla City.

  • Klub čeka Liga prvaka što će biti veliko iskustvo kako za klub tako i za Tuzlu. Online izvlačenje za Ligu prvaka je 2.s eptembra, a Jarčevi se nadaju povoljnom žrijebu.

    “Nadamo se da ćemo proći takmičenje, da ćemo ugostiti ekipe, pokazati kakvi smo domaćini te napraviti jednu veliku predstavu kakva dugo nije bila na ovim prostorima. Koje ekipe mogu doći? Sporting, Barcelona, Inter Movistar… U igri su najzvučnija imena.” – poručio je Filipović.

    Otežavajuća okolonost za klub je neizvjesnost oko prisustva publike na tribinama zbog aktuelne pandemije korona virusa, a problem je i velika sala u SKPC Mejdan koja je uništena u nedavnim poplavama. Dvorana mora biti u funkciji da bi klub dobio mogućnost da bude domaćin.

    Uskoro bi UEFA trebala poslati klubu raspored i očekuje se da prvo kolo Lige prvaka bude zaigrano u oktobru. (Press FC Salines Tuzla City)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje