Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski derbi u noćnom terminu: Može li City u šestom pokušaju prvi put pobijediti Slobodu?

Preuzmite sliku

Sedmo kolo BH Telecom Premijer lige BiH donosi nam gradski derbi između ekipa Tuzla Cityja i Slobode, a utakmica će se na zadovoljstvo mnogih navijača oba kluba odigrati u noćnom terminu, od 20.30 sati.

Tuzla City bilježi odličan start sezone. Treće mjesto i 11 bodova iz pet utakmica i više je nego respektabilan rezultat tima iz Simin Hana, nakon turbulentne i teške prošle sezone u kojoj su teškom mukom izborili opstanak u ligi.

Sloboda je također dosta dobro startala s obzirom na brojne odlaske i dolaske uoči sezone. Crveno-crni su trenutno na petom mjestu sa 9 bodova i pobjedom bi na tabeli preskočili gradskog rivala.

Zanimljivo je da u pet službenih susreta Tuzla City još nema pobjedu nad Slobodom. Prošle sezone u Premijer ligi BiH dva puta je bilo neriješeno 1:1, dok je Sloboda slavila jednom 1:0.

Pretprošle sezone ova dva tima igrala su dvije utakmice u Kupu BiH. Sloboda je prošla dalje nakon trijumfa 2:0 na Tušnju, dok je u Simin Hanu bilo 0:0. Tada je mlađi premijerligaš iz Tuzle nosio ime Sloga.

Utakmica sedmog kola BH Telecom Premijer lige BiH između Tuzla Cityja i Slobode igra se na Gradskom stadionu Tušanj, u subotu, 31. avgusta 2019. godine sa početkom u 20.30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje