Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski.ba saznaje: Ovi igrači su želja FK Slobode za ovo ljeto

Preuzmite sliku

Upravni odbor Slobode nalaze se u pravim mukama oko sastavljanja adekvatnog igračkog kadra za narednu sezonu, te su određeni igrači predstavljeni kao želje kluba sa Tušnja. 

Kako saznaje Tuzlanski.ba, fudbalski klub Sloboda će u narednom periodu pokušati angažovati Dženana Burekovića, Amara Rahmanovića, Tonija Markića, Dinu Rustemovića i Jocu Stokića.

Zeničanin Bureković je želja Slobode još od prošle godine, ali njegova odluka je bila da nastavi karijeru u Vojvodini. Jutros je Bureković raskinuo ugovor sa Vojvodinom, nakon su mu poručili da ne računaju na njega. U Čeliku je proveo solidnu polusezonu, te se uspio se izboriti za mjesto prvotimca. Do sada je prošao sve omladinske kategorije zeničkog kluba.

Nekada mladi igrač Slobode, Amar Rahmanović nikada nije dobio pravu priliku u Tuzli, a karijeru je gradio u Novom Pazaru, Olimpicu, da bi se izborio za angažman u NK Istru, odakle odlazi u Koper. U zadnje dvije godine igrao je za Maribor i Celje. Mladi reprezentativac bio bi izuzetno pojačanje u veznom redu.

Kompletiranje veznog reda završio bi Dino Rustemović. Nekada igrač zvorničke Drine i velika nada FK Sarajevo, ove sezone je napadnut od navijača kojima je poručio da je završio epizodu u Sarajevu. Dino je kvalitetan vezni igrač, te je u nekoliko navrata bio kapiten kluba sa Koševa, te bi se uklopio u sistem igre Vlade Jagodića.

Fudbaler Cibalije, Toni Markić, može igrati na poziciji štopera i desnog beka. Radi se o visokom defanzivcu koji je stekao iskustvo igranja utakmica na ovom području i koji traži pravu sezonu da pronađe inostrani angažman. Do sada je nastupao za Zagreb, Borac, Široki Brijeg, Zrinjski, Olimpic, KuPS, Zawisza, odakle je karijeru nastavio u Cibaliji.

Još jedan fudbaler Čelika označen je kao želja Slobode. Radi se o Joci Stokiću, dobro poznatom licu sa bh. travnjaka koji je do sada u BiH nastupao za Modriču, Zvijezdu iz Gradačca, Borac Banja Luka, Željezničar, Radnik, da bi nakon transfera u Al-Jahru se vratio u Zenicu kojem je pomogao u opstanku u ligi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje