Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Darko Todorović danas predstavljen kao novi igrač splitskog Hajduka

Preuzmite sliku

Darko Todorović novi je igrač Hajduka, 23-godišnji desni bek stiže iz Red Bull Salzburg na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora. Treninzima prve ekipe priključit će se odmah, a nosit će dres s brojem 55.  Pravo nastupa ima već u nedjelju kada Hajduk na Poljudu igra protiv Istre 1961.

Todorović je rođen u Bijeljini u Bosni i Hercegovini, a karijeru je započeo u Slobodi iz Tuzle u čijim je redovima upisao i prvi seniorski nastup. Prije dvije godine prešao je u redove Red Bull Salzburga za koji je upisao 12 nastupa, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u njemačkom drugoligašu Holstein Kiel gdje je upisao devet nastupa.

Darko je bio redoviti član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Bosne i Hercegovine, a upisao je i 10 nastupa za A reprezentaciju.

Hajduk je jedna stepenica više u mojoj karijeri, znam gdje samo došao, svjestan sam šta Hajduk ovdje znači i nadam se će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo – između ostalog je istakao novi igrač Bijelih nakon potpisa ugovora.

Darku želimo puno sreće i uspjeha u Hajdukovom dresu! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje