Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Uz puno emocija i suza premijerno prikazan dokumentarni film “Sok punog srca”

Preuzmite sliku

„Sok punog srca“, dokumentarni film posvećen životu i sportskoj karijeri Sakiba Malkočevića Soka, igrača i trenera, te najuspješnijeg fudbalskog selektora u Bosni i Hercegovini sinoć je premijerno prikazan u punoj sali BKC-a Tuzla.

Članovi porodice Malkočević, brojni istaknuti sportski radnici iz svijeta fudbala, Sakibovi prijatelji te nadolazeće generacije mladih fudbalara kroz priče sagovornika u filmu čiji je autor novinar, Almir Šečkanović bili su u prilici da pogledaju film „nabijen“ emocijama i sjećanjima koji prikazuje ne samo sportski život i karijeru Sakiba Malkočevića već i njegov privatni život.

Biljana Malkočević supruga rahmetli Sakiba Malkočevića izrazila je veliku zahvalnost autoru filma i Medijskoj kući “The Content” s kreativnom direktoricom Aminom Avdić na ideji i inicijativi da nastane ovaj film.

 • „Zaista hvala svima koji su došli i napunili veliku salu BKC-a kako bi se svi zajedno prisjetili našeg Sakiba. Iako više nije s nama Sakib nas je evo uspio okupiti sve na jednom mjestu i do baš na 25. novembar Dan državnosti BiH“ – kazala je Biljana Malkočević.

  Autor filma Almir Šečkanović kaže da je inspiracija za snimanje filma „Sok punog srca“ bila upravo uspješna sportska karijera Sakiba Malkočevića kako kao fudbalera tako kasnije i kao trenera FK Sloboda te najuspješnijeg selektora Bosne i Hercegovine koji je reprezentaciju U17 čak tri puta odveo na Evropsko prvenstvo, a šest puta igrao u Elitnom krugu kvalifikacija.

 • „Ne smijemo zaboraviti da je Sloboda na čelu sa Sakibom Malkočevićem imala najbolje rezultate u prethodnih 30. godina. Tu su dva finala Kup-a te dva nastupa u Evropi čime je upravo Sok kao šef stručnog štaba Slobode najviše radosti donio ekipi sa Tušnja i njenim navijačima. Druga inspiracija je bila životna priča Sakiba Malkočevića koja je bila puna uspona i padova. Bilo je zahtjevno snimiti dokumentarni film o osobi koje više nema. Ovo nije samo sportski film, ovo je film koji govori i o njegovom ljubavnom odnosno privatnom životu izvan zelenih terena“ – kazao je Šečkanović.

  Jedan od najboljih fudbalera Slobode svih vremena Dževad Šećerbegović kaže kako se za Sakiba Malkočevića nema kazati niti jedna ni najmanja ružna riječ jer je prije svega bio veliki čovjek koji je bio maksimlano posvećen onome što je radio ali i svojoj porodici.

 • „Malkočević je sasvim sigurno neko ko je ostavio neizbrisiv trag u Slobodi. Prije svega bi istako njegovu dobrotu i ljudskot. Njegova porodica je njemu nešto posebno bila jako ih je volio. Veliku stvar je napravio i za bh. reprezentativni nogomet kao selektor omladinske reprezentacije“ – kazao je Šećerbegović.

  Svi koji su poznavali Sakiba Malkočevića kažu kako je popularni Sok uvijek bio je ljudina, uvijek spreman za šalu i raspoložen. Uvijek je upravo on bio taj koji je u i najtažim trenutcima znao da napravi dobru atmosferu.

  Tokom projekcije filma bilo je prepuno emocija i suza na licima mnogih što potvrđuje još jednom koliko smo svi izgubili odlaskom velikog Sakiba, divnog čovjeka, fudbalera, trenera, sugrađanina, prijatelja…

  Premijeri ovog dokumentarnog filma, prisustvovale su brojne kolege Sakiba Malkočevića, a među njima i Husref Musemić, Denis Karić, Nenad Džidić, Toni Karačić, Damjan Ratković, Vedin Musić, Omer Joldić, Suad Jašarević, Nedžad Bajrović

 • Malkočević je 24. oktobra 2020. godine preminuo nakon teške bolesti u 55. godini života. Iza sebe je ostavio suprugu Biljanu, te dvije kćerke Mirnu i Irmu. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje