Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Uspješno organizovan “Turnir prijateljstva”, dječaci pokazali raskošan talenat na terenima (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U organizaciji UG “Prijateji FK Sloboda” i saradnji sa Omladinskim pogonom FK Sloboda na pomoćnim terenima Gradskog stadiona Tušanj, u Tuzli je proteklog vikenda uspješno održan drugi po redu Međunarodni “Turnir prijateljstva – Tuzla 2016”.

U subotu 28. maja prvog takmičarskog dana odigrane su utakmice po grupama, odnosno kvalifikacijski susreti dok su drugog takmičarskog dana na rasporedu bili polufinalni i finalni mečevi.

Turnir je organizacijski protekao bez većih problema dok je prisutna publika na pomoćnim terenima Tušnja imala priliku da uživa u velikom broju neizvjesnih utakmica, prekrasnih asistencija i golova. Dječaci sve tri selekcije pokazali su raskošan talenat i znanje koje su naučili od svojih trenera u sportskim kolektivima, fudbalskim klubovima i školama fudbala.

Na završnoj ceremoniji turnira koja je upriličena od strane organizatora dodjeljeni su pehari i medalje najuspješnijim ekipama i pojedincima.

Ekipa Slobode U-14 sa uspjela je da odbrani prošlogodišnji naslov pobjednika turnira u svojoj kategoriji savladavši u finalu tim „AN HL Osijek“ rezultatom 3:0. Treće mjesto pripalo je FK „Proleter Dvorovi“.

Za najboljeg golmana U-14 selekcija proglašen je Vukašin Popović (AN HL Osijek) dok je najboljim igračem proglašen Bakir Hukić iz FK Sloboda.

Kod dječaka rođenih 2004. god. (U-12) najviše uspjeha imali su predstavnici ŠN „Perfekt“ Srebrenik koji su u finalu bili bolji od NK „Kaskada“ iz Gračanice. Treće mjesto zasluženo je pripalo mališanima iz SK „Bambi“ Tuzla.

Za najboljeg golmana proglašen je Zikret Jusufović iz NK „Kaskada“ Gračanica dok je titulu najboljeg igrača ponio Dino Suljić iz ŠN „Perfekt Srebrenik“.

Kod najmlađe kategorije dječaka rođenih 2006. god. (U-10) prvo mjesto osvojila je ekipa FK „Sloga“ Simin Han. Na drugom mjestu i ovog puta našli su se dječaci NK „Kaskada“ iz Gračanice dok je treće mjesto i u ovom slučaju bilo rezervisano za SK „Bambi“ Tuzla.

Najboljim golmanom proglašen je Samir Hadžić iz NK „Kaskada“ Gračanica, a titulu najboljeg fudbalera na turniru u ovoj kategoriji zasluženo je osvojio Rijad Kasumović iz FK Sloga Simin Han.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje