Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U nedjelju 15. marta turnir u malom nogometu “Srđan Aleksić”

Preuzmite sliku

Udruženje radničkih sportskih igara Tuzla organizira prvi međunarodni memorijalni turnir u malom nogometu “Srđan Aleksić”, koji će biti održan u nedjelju, 15. marta, u Tuzli.

Na turniru će učestvovati šest ekipa MNK “Bosna Kompred” iz Tuzle, FC “Salines” iz Tuzle, MNK ”Vinkovci” iz Vinkovaca, MFK “Leotar” iz Trebinja, MFK ”Sokrates” iz Banje Luke i MNK ”Klanac” iz Brčkog.

  • boris-tadic-posthumnoo-dlikovao-srdjana-aleksica
  • Predsjednik Udruženja radničkih sportskih igara Mirsad Gavranović ističe da je ovo prvi turnir ovakve vrste i da simbolično nosi naziv “Srđan Aleksić“, zbog čovjeka koji je pokazao humanost i oslikao duh kakav ima i sam grad Tuzla.

    Naveo je da je ove godine termin održavanja turnira u martu, ali s obzirom na to da bi ovaj turnir trebao postati tradicionalni, svake naredne godine bi trebao biti održan na dan smrti Srđana Aleksića 27. januara.

    Također, najavljeno je da bi, osim malonogometnog, turnir trebao da se razvije i u drugim sportskim disciplina, piše sportavaz.ba.

    Tuzla je ponovo pokazala senzibilitet prema djelima, poput onog koje je Srđan Aleksić učinio za svog komšiju. Poruka iz Tuzle organizacijom ovog turnira bit će poslata cijeloj regiji, širenje multietničkog duha, pozitivne atmosfere, čari sportskog druženja i ta poruka je Tuzla u svemu što ona jeste – naglasio je Gavranović za medije na pres-konferenciji.

    Potpredsjednik Udruženja radničkih sportskih igara Tuzla Samir Neimarlija podvukao je da Tuzla njeguje jednakost te da je zato ovaj turnir međunarodnog karaktera i nosi ime čovjeka “koji je za Tuzlake izuzetno značajan po tome što je učinio”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje