Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City predstavio četiri nova igrača

Preuzmite sliku

Uoči početka priprema za nastavak sezone u Tuzla Cityju su danas predstavili četiri nova igrača.

Najzvučnije ime među njima svakako je Filip Arežina (27), koji dolazi iz zagrebačke Lokomotive, a ranije je nastupao za Zrinjski, Olimpic, Željezničar, Rudar (Prijedor) i Mladost (Doboj Kakanj).

Osim njega, dres ekipe iz Simin Hana nosit će u drugom dijelu sezone još Nikola Leković (30), koji dolazi iz Mladosti (Lučani, Srbija), zatim, Muzafer Ivković (21), koji je prešao iz prvoligaša Bratstva iz Gračanice, te mladi golman Ahmed Delić (18), koji će, u stvari, biti treći čuvar mreže tuzlanskog premijerligaša, a dolazi iz drugoligaša Mladosti iz Malešića.

Ekipu su uoči početka priprema napustili Said Husejinović i Nemanja Zlatković, te trener golmana Mirsad Dedić koji se, kao i Husejinović, vratio u tuzlansku Slobodu.

Fudbalski klub Tuzla City sutra zvanično počinje s pripremama za proljetni dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Osim četiri nova fudbalera Tuzla City je pojačan je i sa trenerom golmana Kenanom Hasagićem koji će u nastavku raditi sa Baljićem.

“Drago mi je što sam tu, došao sam jer sam veliki prijatelj s Baljićem i čuo sam sve pozitivno o klubu. Njihove ambicije su mi dale do znanja da ovdje trebam doći i pokušam prenijeti svoje znanje i iskustvo”, istakao je Hasagić.

Osim Baljića i Hasagića u Tuzla Cityu je još jedan bivši reprezentativac – Samir Muratović koji u ovom klubu obnaša ulogu sportskog direktora.

Do početka prvenstva, Tuzla City će odigrati pet pripremnih utakmica.

Prva je na rasporedu 18. januara u Tuzli protiv Zvijezde 09. Tri kontrolne utakmice odigrat će u Antaliji i to protiv Bačke Topole (30. januara.), Makedonije GP (2. februara.), te ukrajinskog Karpatyja (5. februara.).

Sedam dana prije nastavka prvenstva (15. februara.) Baljićeva ekipa ‘generalku’ će odigrati u Širokom Brijegu protiv istoimenog premijerligaša.

Ekipa Tuzla Cityja trenutno se nalazi na 4. mjestu prvenstvene tabele sa 34 boda, odnosno, dva manje od vodećeg Sarajeva i uprava nastoji pojačati ekipu kako bi se uključili u borbu za mjesto u Evropi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,