Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City nakon penala izborio plasman među osam najboljih ekipa u Kupu

Preuzmite sliku

Fudbaleri Tuzla Cityja su u posljednjem meču osmine finala Kupa BiH poslije boljeg izvođenja penala savladali Široki Brijeg na Pecari. U regularnom dijelu je bilo 2:2, a sa ukupnih 9:8 Tuzlaci idu među osam najboljih ekipa u Kupu. 

Široki Brijeg i Tuzla City odigrali su na Pecari jednu zaista otvorenu utakmicu, sa dosta prilika, prijetnji prema protivničkom golu, a zbog toga smo i vidjeli golove.

Sve je krenulo od 18. minute kada domaći dolaze do vodstva. Moris Valinčić je izblokiran, lopta dolazi do Di Matea Lovrića, on je šalje u srce kaznenog prostora gdje prolazi kroz noge igračima i dolazi do Dominika Radića koji je šalje iza leđa Nevresa Fejzića za vodstvo.

Uzvratila je gostujuća ekipa u 30. minuti. Ilija Mašić je u kaznenom prostoru bespotrebno sa leđa oborio Dušana Pantelića, a Miloš Gigović pokazuje na penal, uz žuti karton za fudbalera Širokobriježana. Loptu je uzeo Irfan Hadžić i postigao svoj prvi gol za Tuzla City.

Finiš prvog poluvremena donosi i novi penal, ovaj put na drugoj strani. Bože Vukoja je uzeo loptu, a Nevres Fejzić brani njegov udarac. Ipak, na asistenciju pomoćnika Mirze Demira, Miloš Gigović ponavlja kazneni udarac jer je Nevres Fejzić sa obje noge bio van linije. Uslijedili su protesti gostiju, ali promjene odluke nije bilo. Situacija o kojoj će se pričati i u kojoj su milimetri odlučivali. Vukoja je ponovio penal i ovaj put pogodio rašlje za 2:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, 2:2. Korner je izveo Pantelić, odigrao na vrh kaznenog prostora za Karjaševića koji šutira, a na putu ka golu loptu udara Alassane Diaby i šalje je u gol za 2:2.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ovog meča. Ritam utakmice je opadao u drugom poluvremenu, koje nije bilo na nivou prvog i otišlo se u raspucavanje sa jedanaest metara.

Nakon uzbudljive serije raspucavanja. Dino Ćorić je imao udarac za pobjedu i prolaz dalje i to je učinio na najbolji način, te Tuzla City još jednom sa penala ide dalje u Kupu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,