Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City ispravio greške iz prve utakmice i deklasirao Tre Penne na Grbavici

Preuzmite sliku

Tuzla City je u revanš utakmici prvog pretkola Konferencijske lige prikazao mnogo bolju igru i deklasirao ekipu Tre Pennea rezultatom 6:0.

Ekipa Dragana Jovića je u prvoj utakmici slavila 2:0, ali je do oba pogotka stigla tek u sudijskoj nadoknadi kada je Salko Nargalić dva puta u dvije minute tresao mrežu protivnika.

Večeras smo gledali mnogo dominantniju i bolju predstavu bh. kluba koji je uspostavio jasnu dominaciju od samog početka utakmice i stvorio nekoliko izglednih šansi u prvom periodu igre.

Igrala se 29. minuta kada je Tuzla City zatresao mrežu Tre Pennea i to fantastičnim udarcem Smajlagića iz slobodnjaka, no gol je poništen zbog prekršaja koji je Nargalić napravio neposredno prije nego će Smajlagić uputiti udarac.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije jedan fudbaler Tuzla Cityja je izborio penal, a siguran izvođač bio je upravo Smajlagić koji je razornim udarcem poslao loptu u mrežu za 1:0.

To je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu, a prava rapsodija uslijedila je početkom drugog dijela.

Igrala se 49. minuta kada je Čeliković na asistenciju Kuzmanovića pogodio za 2:0, da bi samo minut kasnije Kuzmanović povećao prednost Tuzlaka na 3:0.

Tuzlaci se nisu zaustavili na tome, a nije ni Kuzmanović koji u 57. minuti upisuje novu asistenciju, ovoga puta za Smajlagića koji postiže svoj drugi gol večeras za visoko vodstvo od 4:0.

Minut kasnije Šukilović pogađa za 5:0, a konačan rezultat 6:0 postavlja Burić u 83. minuti susreta. (Foto: N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,