Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City i Velež remizirali na Tušnju: Arežina promašio penal, susret okončan bez golova

Preuzmite sliku

Fudbaleri Tuzla Cityja i Veleža odmjerili su danas snage u prilično dosadnoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH, a rezultat je na kraju glasio 0:0.

Prvo poluvrijeme utakmice na Tušnju nije donijelo previše lijep fudbal, prilika je bilo na obje strane ali bez konkretne realizacije.

Nakon što gledatelji na Tušnju prvih pola sata nisu vidjeli gotovo nijednu priliku, u 33. minuti Velež je imao šansu da povede. U prilici se našao Mehmed Ćosić, šutirao je sa oko 15 metara, ali Fejzić mu je sjajno odbranio i Rođeni su dobili samo korner.

U 44. minuti susreta Arežina se nakon sjajnog pasa jednog saigrača našao u situaciji jedan na jedan s Bobićem, vrlo dobro je šutirao, ali golman Veleža je nevjerovatno intervenisao.

U drugom poluvremenu u 51. minuti gosti imaju dobru priliku preko Ćosića koji šutira pored stative.

U 65. minuti susreta Brandao je pobjegao odbrani, Morris ga je uspio stići i startovao je, a gosti su tražili penal nakon pada ovog fudbalera. Međutim, sudija Kaljanac se nije oglasio i utakmica je nastavljena, gosti su negodovali. Svega par trenutaka kasnije, Ubiparib propušta veliku priliku da dovede svoj tim u vodstvo, ali ne uspijeva pogoditi prazan gol.

U 82. minuti Bobić ruši Nukića u kaznenom prostoru a sudija Kaljanac pokazuje na bijelu tačku. I kada su svi očekivali vodstvo plavih, Arežina pogađa prečku.

Do kraja meča, promjena nije bilo, pa Tuzla City sada ima 35 bodova, a Velež 29.

U Tuzli je Velež imao vjernu podršku svojih navijača koji su iz Mostara doputovali u grad soli kako bi podržali svoj tim. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje