Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City i Sloboda odigrali susret bez pogodaka

Preuzmite sliku

Danas su se u okviru 4. kola M:tel Premijer lige BiH na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu sastale ekipe Tuzla Cityja i Slobode.

Utakmica se zbog rekonstrukcije travnjaka na stadionu Tušanj igrala u Gradačcu na Banja Ilidži i obilježila ju je prilično loša igra dva tima te veliki broj prekršaja na obje strane.

Šanse, posebno one kvalitetne, su izostale, nijedna ekipa nije uspijevala ostvariti značajniju terensku inicijativu, a pogotovo ne materijalizovati je završnim pasom ili u konačnici pogotkom.

Tuzla City je prvi zaprijetio i to iz slobodnog udarca sa desne strane, a loptu koja je išla u gol u posljednji trenutak je u korner izbacio fudbaler Slobode Jasmin Osmić.

Sloboda je do jedine bolje prilike u prvom poluvremenu došla u 33. minuti susreta kada je Maksimović poslao centaršut, a Jusić najviše skočio i glavom poslao loptu preko gola.

To je bilo sve od uzbuđenja u prvom poluvremenu izuzmemo li sukob Jusića i Eleoueta sredinom prvog poluvremena u koji su se uključili i ostali igrači oba tima.

Početkom drugog poluvremena atraktivan pokušaj Komazeca škaricama u 52. minuti, ali Fejzić se nije dao iznenaditi na golu Tuzla Citya.

Nakon toga dosta tvrda utakmica bez pravih i konkrentih prilika uz dosta borbe na sredini terena, a Sloboda od 75. minute ostaje sa igračem manje nakon što je Kurtalić dobio drugi žuti karton.

Ipak do kraja utakmice nije bilo golova i remijem 0:0 okončan je prvi tuzlanski derbi ove sezone.

Nakon 4. kola, ekipa Slobode se nalazi na 9. mjestu sa 2. odigrane utakmice i jednim bodom, dok je današnji meč ‘plavima’ bio prvi nakon pauze koju su imali zbog utakmicama u okviru pretkvalifikacija Konferencijske lige, te se Tuzla City nalazi na 8. mjestu sa jednom odigranom utakmicom i 1 bodom.

Naredni meč, Sloboda se sastaje sa Borcem u subotu 13.8., dok ekipa Tuzla Cityja već za 3 dana, 10.8. (srijeda) igra drugu utakmicu ove sezone i to protiv Sarajeva koje je takmičenje otvorilo sa 100-postotnim učinkom od 3 pobjede u isto toliko odigranih utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje