Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City i dalje bez pobjede u 2022. godini: Široki Brijeg odnio bod sa Tušnja

Preuzmite sliku

U posljednjoj utakmici 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Tuzla Cityja i Širokog Brijega odigrali su bez pobjednika 2:2 (0:1).

Nakon početnog odmjeravanja snaga gosti su iskoristili grešku gostujuće odbrane u 25. minuti. Akciju je poveo Mujan, a golmana Brajlovića je matirao Vukoje.

Domaći u finišu prijete preko Mehidića i Džafića, a njegov šut zaustavila je prečka. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 0:1.

U nastavku Tuzla City je krenuo u napade. Takva igra urodila je plodom u 58. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu srušen je Tomašević, a sudija Topalović je dosudio jedanesterac. Siguran realizator bio je Krpić koji pogađa za 1:1.

Izvanrednu priliku za goste u 70. minuti je propustio Begić. U 77. minuti Mujan je izbjegao ofsajd zamku i matirao Brajlovića za veliko slavlje i 2:1.

Vrlo brzo odgovorio je Tuzla City. Mehanović je šutirao sa nekih 20-ak metara i pogodio pod prečku nemoćnog Miškića u 80. minuti utakmice. Do kraja utakmice nisu viđene ozbiljnije prilike, pa je susret okončan podjelom bodova.

Utakmica je odigrana u nemogućim uslovima, po izuzetno teškom i blatnjavom terenu stadiona Tušanj.

Tuzla City je zadržao drugu poziciju sa 38 osvojenih bodova dok je Široki Brijeg na šestoj poziciji sa 28. (Fena | Foto: Blicko Junior)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje