Utorak, 26. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City: Brutalan i sraman čin napada na 14-godišnjeg dječaka

Preuzmite sliku

Povodom napada na 14-godišnjeg pionira Tuzla Cityja na ulici u blizini Doma zdravlja nakon utakmice Tuzla City-Sarajevo, F.K.Tuzla City izdaje saopštenje za javnost u kojem se kaže:

“Brutalan i sraman čin napada na 14-godišnjeg dječaka koji je nosio trenerku našeg kluba, nije ništa drugo nego vandalizam. Iako je prvobitna informacija bila da se napad dogodio zbog materijalne koristi (otuđenje mobitela), na kraju se ispostavilo da nije u pitanju taj povod.

Jer napadači na našeg člana od 14 godina koji je bio sakupljač lopti na nedjeljnoj utakmici na Tušnju, nisu imali taj povod nego je u pitanju mržnja prema našem klubu, s obzirom da su na silu pokušali da skinu s njega klupsku trenerku.

Ovom prilikom očekujemo od policijskih organa da pronađu vinovnike ovog napada i da ih izvedu pred lice pravde te da odgovaraju za ovaj sraman čin.

U našem klubu bez naknade trenira više od 200 tuzlanske djece koji također predstavljaju ovaj grad na najbolji način a napadnuti dječak je također jedan od njih.

Nadamo se da se ovakvi događaji više neće nikome ponoviti a da će i drugi pojedinci i udruženja također osuditi ovaj napad”, navodi se u Saopštenju F.K.Tuzla City.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,