Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City bolji od Radnika: Pobjeda i novi bodovi za treće mjesto na tabeli

Preuzmite sliku

Fudbaleri Tuzla Cityja večeras su sa minimalnih 1:0 savladali bijeljinski Radnik čime su upisali treći trijumf u isto toliko odigranih domaćih utakmica.

Tuzla se ovom pobjedom podigla na treće mjesto i definitivno djeluje kao ozbiljan kandidat za plasman na evropsku scenu, dok je Radniku ovo bio treći poraz od početka sezone i nakon ovog kola bijeljinski tim je jedini ostao bez ijedne pobjede.

 

Nakon dvadesetak minuta igre, u redovima Tuzlaka počinje se isticati Nermin Crnkić, a domaći uspijevaju igru prenijeti na polovinu Radnika te počinju stvarati šanse. Ipak, Kozić je sjajno raspoložen i brani pokušaje Ubiparipa i Crnkića iz sjajnih pozicija. U 25. minuti, sjajnu šansu za goste je pripremio Huseinbašić, koji je uposlio Karića, ali njegov udarac glavom odlično zaustavlja Azir Muminović. Poluvrijeme je okončano bez golova.

Ipak, već u 47. minuti Nermin Crnkić pogađa za vodstvo Tuzla Cityja, nakon ubačaja iz kornera sa lijeve strane. Ovaj gol nije bitnije promijenio tok meča, ali Tuzla City je igrao nešto opreznije.

Promjena više nije bilo, pa je tuzlanski tim slavio četvrtu pobjedu od početka prvenstva.

Tuzla je sada na trećem mjestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova, a Radnik je deseti sa samo četiri boda. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,