Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turska savladala Hrvatsku, Srbija pobjedom nad Irskom korak od Mundijala

Preuzmite sliku

Večeras je širom Evrope odigrano devet utakmica kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Hrvatska je u Turskoj savladana rezultatom 1:0. Prvo poluvrijeme bilo je bez previše žara, sa dosta taktičkih odluka, dok se u drugom dijelu igralo otvorenije. Igrala se 75. minuta kada je udarac domaćih loše odbranio Subašić, te loptu u gol pospremio Tosun za veliko slavlje navijača koji su svih 90 minuta bili 12. igrač Turske.

Nakon nova tri boda, Turska je treća sa 14 bodova, koliko ima i Ukrajina, dok su Hrvati u vodstvu sa 16 bodova, koliko ima i Island. Turska do kraja kvalifikacija igra susrete protiv Islanda i Kosova, dok Hrvatska igra protiv Finske i Ukrajine.

Srbija je u Dablinu stigla do zlata vrijedne pobjede. U fantastičnoj utakmici savladali su Irsku golom Aleksandra Kolarova, nakon sjajne akcije Kostića i Kolarova. Sa tri boda Srbija je na korak od Svjetskog prvenstva, imaju četiri boda više od Velsa i pet od reprezentacije Irske, a do završetka kvalifikacija za Srbiju su potrebna samo dva boda za direktan plasman na Mundijal.

Makedonija i Albanija su odigrale komšijski derbi, a u Skoplju su podijeljeni bodovi. Strijelac za Albaniju bio je Roschi, dok je za Makedoniju pogodio Trajkovski. Iz ove grupe plasman će obezbjediti Španija, dok će Italija igrati baraž. (Tuzlanski.ba)


I0—–x——-1S by watch-it-now


T1—–x—–0H by watch-it-now

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje