Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turneja “Krajina je srce BiH“ završena uz podršku Mozzarta: Humane zvijezde u četiri grada igrale za domaće klubove

Preuzmite sliku

Sportsko-zabavna turneja „Humanih zvijezda BiH“ završena je ovog vikenda utakmicama u Cazinu i Bosanskoj Otoci. Za gostovanje „Humanih zvijezda“ vladalo je veliko interesovanje u Unsko-sanskom kantonu.

  • Utakmice su bile izuzetno posjećene, što ne čudi jer su, osim sportskih novinara, glavne zvijezde bili proslavljeni fudbalski asovi. Uz njih je, kao i u prethodnim gradovima, bila kompanija Mozzart.

    – Hvala kompaniji Mozzart koja je ponovo pokazala svoju društvenu odgovornost i pomogla nam u realizaciji ovog sportskog, zabavnog i humanog događaja. Veoma smo zahvalni što su bili uz nas u sva četiri grada u kojima smo igrali i što su pružili nesebičnu podršku našoj misiji da svojom igrom podržimo lokalne klubove – kaže Sinan Sinanović, jedan od organizatora turnira.

  • Proteklog vikenda u Krajini su zaigrala velika sportska i estradna imena, poput Ivana Gudelja, Mehmeda Baždarevića, Vlatka Glavaša, Vuleta Trivunovića, Nedžada Kuruzovića, te Damira Špice, Senijada Ibričića, Dragana Skočića, Enesa Jusića, Davora Černea, Amira Kazića Lea, Amela Družanovića “Mece”, Mladena Mladenovića, Anela Hadžića, Avdije Vrsajevića, Amira Agića, Darija Damjanovića, Keme Alispahića, Adnana Nezirova, Halima Stupca, Nedžada Žerića, Nusmira Fajića, Ermina Bešića, Adija Arnautovića, Anesa Bajraktarevića, Jasmina Ramčića.

  • Na gradskom stadionu u Cazinu u subotu je odigrana utakmica između veterana FK Krajina i humanih zvijezda, a povod je bio 90 godina postojanja ovog kluba i obilježavanje Dana grada Cazina.

    Dan kasnije, „Humane zvijezde“ zaigrale su u Bosanskoj Otoci gdje su uveličale proslavu 100 godina rada NK Sloga.
    Utakmice su igrane s ciljem da se pomogne klubovima u ovom dijelu BiH, a svi posjetioci su imali priliku da se dobro zabave gledajući legende domaćeg fudbala na terenu.

  • I tokom protekle dvije sedmice humanisti su igrali u Sanskom Mostu i Bihaću, a prihod je bio usmjeren tamošnjim klubovima NK Podgrmeč i NK Jedinstvo.

  • “Humane zvijezde” proteklih godina odigrale su desetine utakmica – za djecu, bolesne, nemoćne, povodom jubileja bh. klubova… Za njih nema granica jer šire humanu, sportsku i prijateljsku misiju širom BIH, a to je mnogo lakše uz pomoć društveno odgovornih kompanija kao što je Mozzart.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje