Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trnovit put velikog igrača: Od radnika u fabrici, preko titule s Leicesterom, do 100 golova u Premier ligi

Preuzmite sliku

O Jamieju Vardyju ispisane su stranice i stranice teksta u sezoni kada je zajedno s Riyadom Mahrezom predvodio Leceister City do historijske titule prvaka Engleske.

Sjajnom napadaču je te sezone pod vođstvom Claudija Ranierija malo nedostajalo da se osim šampionskom medaljom okiti i laskavim priznanjem za najboljeg strijelca Premier lige, no nedostajao mu je jedan pogodak da priznanje podijeli sa Harryjem Kaneom.

Iskusni napadač briljira i ove sezone, a Lisice se poslije 33. kola nalaze na trećoj poziciji, mjestu koje će im donijeti grupnu fazu Lige prvaka ukoliko na njemu budu i nakon 38. runde Premiershipa.

Priznanje koje mu je izmaklo u sezoni 2015/2016 Vardy bi mogao “pokupiti” ove. Trenutno je prvi strijelac, a s dva gola jučerašnjom u pobjedi Leicestera od 3:0 nad Crystal Palaceom stigao je do brojke 21 prvenstvenog pogotka.

Gol iz četvrte minute sudijske nadoknade za konačnih 3:0 bio je Vardyjev jubilarni 100. u engleskoj Premier ligi, što je veliki uspjeh za fudbalera koji je još 2005. godine bio zaposlen u fabrici, a vjerovatno o fudbalu i velikoj sceni nije ni razmišljao.

Vardyja očito krasi velika upornost. Uz nju obično ide i veliki trud, koji rijetko kad prolazi bez nagrade, a Vardy je na putu da uzme još jednu veliku nagradu i priznanju (priznanje za najboljeg strijelca lige op.a) za sav trud i upotnost u svojoj karijeri koja je odličan materijal za neko dobro filmsko ostvarenje. (Faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje