Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trikolori u nadoknadi srušili Albaniju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Selektor Francuske Didier Deschamps je odlučio na klupi ostaviti Pogbu i Griezmanna, što dodatno oslikava snagu reprezentacije koja je ostala dužna nakon prvog kola. Albanci su večeras bili totalni autsajderi.

Stadion Olympique Marseillea jedan je od ljepših u Evropi. Večeras je svih 67 394 mjesta bilo ispunjeno.

  • velodrome-euro-2016
  • Kingsley Coman bio je najmlađi debitant u historiji Francuske na velikom takmičenju sa 20 godina i 2 dana. Otvorio je utakmicu vrlo dobro, najčešće je bio  u dodiru s loptom.

    Albanska defenziva kvalitetno je parirala u samoj uvertiri utakmice. Coman i Martial nisu imali prostora za bljesak svojom brzinom.

    Francuzi su se mučili u kreaciji napada, a povrh svega, Martial je djelovao indisponirano. Trkački dvojac MatuidiKante definitivno nema lucidnost Pogbe koji je iznenađujuće ostao na klupi.

    Pred sami kraj prvog dijela zaprijetila je Albanija iz kornera. Lenjani je uputio udarac, ali Rami je to izblokirao u novi korner.

    Francuzi su razočarali u prvih 45 minuta. Nisu stvorili niti jednu šansu i Velodrome im je opravdano poslao salve zvižduka. Albanija je zaslužila komplimente za borbenu igru.

    Na poluvrijeme se otišlo sa siromašnih 0:0 i bez udarca u okvir gola.

    Albanija je bolje otvorila drugo poluvrijeme. Memushaj je zasmetao Sagni taman toliko da Albanci pogode stativu nakon ubačaja s desne strane. Baš je Sagna usmjerio tu loptu prema stativi. Malo je nedostajalo da ‘bijeli‘ šokiraju Velodrome.

    Ulaskom Pogbe u drugom poluvremenu, Francuska je dobila na kreativnosti. Puno više lopti je završavalo u kaznenom prostoru Albanije, za razliku od prvog poluvremena kad to nije bio slučaj.

    Francuzi su bili u punoj ofanzivi, po pet njihovih igrača je  ‘kampiralo‘ u kaznenom prostoru Albanije. Ali nije išlo, sve do 90. minute.

    Payet je u 96. minuti potvrdio pobjedu još jednim prekrasnim golom.

    Skupina A: Fransuka 2:0 Albanija (Griezmann, Payet) (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,