Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri mlada igrača potpisala profesionalne ugovore sa FK Sloboda (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sloboda danas je potpisao profesionalne ugovore sa trojicom mladih igrača na period od tri godine, tačnije od 15. oktobra ove godine do 30. juna 2017. godine.

Radi se o Aziru Muminoviću, Darku Todoroviću i Alenu Habiboviću. Daroviti fudbaleri zahvalili su se rukovodstvu kluba na povjerenju i iskazali nadu da će na terenu opravdati to povjerenje.

Pored ovog trojca, profesionalni ugovor parafirali su i Sakib Brezičanin i Tarik Derdemez koji su bili opravdano odsutni sa današnje konferencije za medije.

Ovo je još jedan pokazatelj da mi u klubu ozbiljno računamo na naš podmladak. Svima je dobro poznata Slobodina škola fudbala i bilo je krajnje vrijeme da se našim mladim snagama posveti više pažnje“, poručio je Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda.

Amer Karabeg, predsjednik Omladinskog pogona FK Sloboda takođe nije krio zadovoljstvo što će naši juniori u budućnosti ravnopravno konkurisati za prvi sastav Crveno – crnih:

Tuzlanski kanton je najjači kada su omladinske selekcije u pitanju i mi smo krenuli u ozbiljni projekat stvaranja sopstvenog igračkog kadra. Nije nam važno da li su mladi fudbaleri iz Tuzle ili okoline, važno je da budu članovi našeg kluba i da u dogledno vrijeme postanu nosioci igre Slobode. Na ovim momcima je sada da vrijedno rade i treniraju i nametnu se struci našeg tima.”.

Azir Muminović i Sakib Brezičanin igraju na poziciji čuvara mreže, Darko Todorović je desni bek, dok su Alen Habibović i Tarik Derdemez ofanzivni fudbaleri.

Neki od njih, poput Todorovića, već treniraju u ekipi Alfreda Casimira.

Zahvaljujem se upravi kluba na ukazonom povjerenju i nadam se da ću to povjerenje optavdati svojim trudom i zalaganjem na terenu. Želio bih reći da sam jako sretan radi mog prvog potpisivanja profesionalnog ugovora jer kada napravite prve fudbalske korake u tom klubu pa onda potpišete i profi ugovor to zauzima posebno mjesto u vašem životu“, poručio je okupljenim novinarima Darko Todorović.

Da je naš klub napravio sjajan posao dokazuje i primjer Azira Muminovića koji je ne tako davno bio na probi u zagrebačkom Dinamu. Na kraju, Muminović se ipak odlučio ostati u redovima Crveno – crnih:

Ipak je Sloboda moj klub i moje srce kuca za Slobodu. Mislim da sam napravio pravi potez i sada je na meni da se svojim radom nametnem trenerima.”.

Naši juniori ubrzo će započeti trenažne procese sa prvim timom, a planirano je da uporedo s tim igraju utakmice u okviru Omladinske Premijer lige BiH. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,