Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri mete na radaru Kloppa za Liverpool dostojan titule

Preuzmite sliku

Jurgen Klopp je sa Liverpoolom u toku predsezone demonstrirao da je njegov tim i više nego spreman za narednu sezonu.

Tim sa Anfielda je tokom pripremnih mečeva pokazao da će biti ozbiljan konkurent za borbu za titulu naredne sezone. Kloppova ekipa je prvo osvojila Asian Cup trofej, a nakon toga demonstrirala silu protiv njemačkih timova Herthe i prvaka Bayerna Munchena.

Posebno je impresivna bila pobjeda nad Bayernom, gdje su Redsi sa 3:0 razbili domaćina na krilima Salaha, Manea, Coutinhoa i Sturridgea.

Klopp je dao priliku nekoliko mladih igrača koji su povjerenje vratili odličnim igrama ali i pokazali njemačkom stručnjaku da na njih može računati duži niz godina u budućnosti. Woodburn, Kent, Robertson, Trent – Arnold i golman Ward su pružili sjajne partije u predsezonskim mečevima.

Ipak, Klopp na meti ima još tri igrača koja želi vidjeti u dresu Liverpoola.

Prva meta je veznjak Leipziga, Naby Keita za kojeg se vjeruje da će transferom u Liverpool oboriti klupski rekord transferom teškim čak 80 miliona funti. Iako mnogi vjeruju da je ova cifra prevelika, Klopp čvrsto vjeruje da je Keita spona u sredini Liverpoola na koju se čekalo.

Druga meta je štoper Southamptona, Virgil van Diijk. Dugo se špekulisalo o dolasku van Diijka, ali nakon što je Holanđanin rekao svom klubu da želi ići u Liverpool i nakon što je kažnjen izolacijom iz tima, ostaje samo pitanje vremena kada će se klubovi dogovoriti oko konačnog transfera. Cijena koju bi Redsi platili je 50 miliona.

Treća meta Kloppa, u slučaju odlaska Coutinhoa, jeste krilo Borussije Dortmund, Christian Pulisic. Mladi krilni igrač je bio na radaru Kloppa i prošle sezone, ali ga Borussija nije željela pustiti. Pulisic je navodno kazao da bih ponovo volio igrati pod dirigentskom palicom bivšeg trenera, a Redsi su spremni izdvojiti 35 miliona za njegove usluge.

Ukoliko Klopp sklopi tim kakav je zamislio uz trenutna pojačanja, Liverpool ćemo gledati u ozbiljnoj borbi za titulu naredne sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,