Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener Slavko Petrović nametnuo žestok tempo priprema fudbalerima Slobode (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode pripreme za proljetni dio sezone 2017./2018. godine počeli su prozivkom 8. januara 2018. godine kada je pomoćnom terenu stadiona Tušanj održan prvi trening, a tokom narednih dana, izabranici Slavka Petrovića trenirali su dva puta dnevno, sve do subote, kada su odigrali prijateljsku utakmicu protiv FK “Proleter” Slavinovići.

Za fudbalere Slobode je to bio prvi test nakon održana prozivke, a utakmicu protiv “Proletera” koja se odigrala na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, crveno-crni su završili pobjedom rezultatom 3:1. Golove za domaću ekipu postigli su Smajić, Todorović i Edin Bahtić, bivši omladinski reprezentativac Austrije koji se nedavno priključio ekipi.

Pripreme Slobode, nastavljene su žestokim tempom te su fudbaleri već u ponedjeljak odradili dva treninga, a isti tempo zakazan je sve do subote, kada će Sloboda odigrati drugu prijateljsku utakmicu, a ovaj put, protivnik je FK “Lokomotiva” iz Miričine koja se takmiči u 2. ligi FBiH. Utakmica se igra u na stadionu Tušanj, sa početkom u 13 sati.

Prvi dio priprema Sloboda će obaviti u Tuzli, a već 24. januara, ekipa putuje u Tursku gdje će uslijediti drugi dio priprema koje će trajati do 5. februara 2018. godine. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,