Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener Širokog Brijega Karačić sa saradnikom posjetio mezar Sakiba Malkočevića

Preuzmite sliku

Danas će Crveno – crni na tušanjskom travnjaku tražiti nastavak nepobjedive serije u okvoru M:tel Premijer lige BiH.

Protivnik je Široki Brijeg koji tradicionalno dobro igra u Tuzli, što će biti dodatni motiv za ekipu Mladena Žižovića da daju sve od sebe.

Prema riječima Širokobriježana Tonija Karačića pred njegovom momčadi ključno je razdoblje za ostvarenje cilja, a to je plasman u Evropu.

– Za očekivati je da će biti nezgodna utakmica. Sloboda je dolaskom novog trenera u nekom valu pozitivnih rezultata i igraju dosta kvalitetnije nego prije. Očekujem dosta tešku utakmicu, činjenica je da mi u svakoj od ovih utakmica gledamo da do kraja ostvarimo svoj cilj, a to je da pobjeđujemo kako bismo se plasirali u Europu – kazao je Karačić ranije na konferenciji za novinare.

Lijep gest Karačić i njegov saradnik napravili su danas uoči utakmice sa Slobodom. Naime, oni su u Lipinici posjetili mezar Sakiba Malkočevića – Soka, nekadašnjeg selektora U17 BiH, koji preminuo 24. oktobra 2020. godine u 55 godini života.

  • Malkočević je odlično vodio i Slobodu u nekoliko navrata. Ostat će upamćen kao jedan od najboljih bh. trenera svoje generacije.

    Utakmica 31. kola M-Tel Premijer lige BiH između Crveno – crnih i Širokog Brijega igra se danas na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 17:00 sati. (Foto: Facebook)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje