Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener Osijeka hvalio Slobodu: ‘Tuzlaci su se prezentirali u jako dobrom izdanju’

Preuzmite sliku

Nogometaši tuzlanske Slobode gostovali su u Osijeku gdje su u subotu u generalnoj probi pred početak prvenstva pobijedili hrvatskog prvoligaša Osijeka pred oko 1.500 gledatelja u Gradskom vrtu rezultatom 3:2 (3:2).

Trener Osijeka Dino Skender, nije mogao biti zadovoljan igrom svoje ekipe, a ponajmanje spoznajom da su u prvih 45 minuta primljena čak tri pogotka.

“Tuzlaci su se prezentirali u jako dobrom izdanju i doveli su nas u situaciju da su bili bolji u određenim segmentima igre. Bilo je vidljivo da nismo baš dobro ušli u utakmicu, čini se da su naši igrači malo i podcijenili suparnika i ligu iz koje dolazi što je Sloboda znalački kažnjavala.”

“Mislim da nam je ekipa u ovoj utakmici bila više fokusirana na ono što nas uskoro čeka u službenim nastupima, nego na ovaj dvoboj, a onda posljedično dođe i ovakav rezultat. Napravili su nam dosta problema, imali su previše otvorenog prostora u sredini te iza naše zadnje linije, a kod nas nije bilo čvrstine i koncentracije”, dodao je trener Osijeka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,