Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener Chelseaja dobio otkaz nakon poraza od Dinama

Preuzmite sliku

Thomas Tuchel nije više trener Chelseaja, objavio je londonski klub dan nakon poraza od Dinama u Ligi prvaka (1:0). 

“Izražavamo zahvalnost Tuchelu i njegovom štabu na svim njihovim naporima za vrijeme provedeno u klubu. Ostat će upisan u historiji Chelseaja nakon osvajanja Lige prvaka, Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva. Nova vlasnička struktura kluba je tu 100 dana i novi vlasnici vjeruju da je pravo vrijeme za ovu tranziciju”, objavio je Chelsea.

Vezano | Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio engleskog velikana Chelsea!

Iz kluba su dodali da će ubrzo imenovati novog trenera te da se dotad neće više oglašavati. Ove sezone je Chelsea na nove igrače potrošio više od 280 miliona eura, ali Tuchelova ekipa je očajno počela sezonu te je u prvih šest kola Premier lige upisala tri pobjede i dva poraza.

Chelseaju je Tuchel odmah donio Ligu prvaka

Tuchel, 49-godišnji Nijemac, u Chelsea je stigao u januaru prošle godine i odmah je u prvoj sezoni iznenađujuće osvojio Ligu prvaka. U 99 utakmica na klupi Chelseaja je ostvario 62 pobjede, a poraz od Dinama na startu nove sezone Lige prvaka bio mu je 18. otkako je u Londonu.

Prije Chelseaja je vodio Mainz, Borussiju Dortmund i PSG. Prošle godine ga je UEFA izabrala za najboljeg trenera godine. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje