Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Treće pretkolo Lige prvaka: Višća i Adebayor odveli Basaksehir u play-off rundu

Preuzmite sliku

U prvim mečevima današnjeg programa trećeg pretkola UEFA Lige prvaka plasman u play-off rundu izborile su ekipe Basaksehira, CSKA, APOEL i Slavija.

Nakon što je azerbejdžanski Qarabag sinoć pobijedio moldavijsku ekipu Sheriff u Tiraspolu i plasirao se u play-off doigravanje za grupnu fazu Lige prvaka, večeras je na rasporedu preostalih 14 revanš mečeva trećeg pretkola.

U terminu od 19 sati odigrane su četiri utakmice u kojima su prolaz u play-off izborile ekipe istanbulskog Basaksehira, moskovski CSKA, praška Slavija i APOEL iz Nikozije.

Ruski tim CSKA je i večeras pred navijaima u Moskvi slavio pobjedu rezultatom 1:0 nad grčkim rivalom AEK-om, te samo potvrdio dominaciju koju je pokazao i u prvom meču u kojem je slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Bjeloruski nogometni klub BATE u Borisovu je večeras pobijedio prašku Slaviju rezultatom 2:1, ali češki tim ide dalje, jer je u prvom meču slavio pobjedu rezultatom 1:0 i zahvaljujući večerašnjem golu u gostima ostaje u evropskim takmičenjima.

Kiparski APOEL u Nikoziji je večeras u 90 minuta meča pobijedio rumunsku ekipu Viitorul i izjednačio ukupni skor s obzirom da su i Rumuni prošle sedmice slavili minimalnu pobjedu. Međutim, u produžecima je rumunskom sastavu ponestalo snage i Kiprani su postigli još tri gola i izborili play-off.

Nakon prošlosedmičnog remija u prvom meču rezultatom 3:3, viceprvak Turske Basaksehir je večeras u Istanbulu pobjedom rezultatom 2:0 eliminisao belgijskog rivala Club Brugge.

Prvi gol za istanbuslki tim postigao je Emanuel Adebayor već u sedmoj minuti, a za konačnih 2:0 gol u 34. minuti utakmice postigao je bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća.

 

U petak, 4. avgusta, u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u švicarskom Nyonu održat će se žrijeb parova susreta play-offa, poslije kojih će biti poznato i preostalih deset učesnika grupe faze Lige prvaka. U ”bubnju” će se naći imena 15 timova pobjednika dvomeča trećeg pretkola, te Sevilla, Napoli, Liverpool, Sporting i Hoffenheim.

Prve utakmica play-offa igrat će se 15. i 16. avgusta. Revanši su 22. i 23. dana u ovom mjesecu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje