Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Transparentnost na prvom mjestu: Iz FK Sloboda javnosti prezentovan rad u svim segmentima poslovanja

Preuzmite sliku

“Vjerujemo u ovo što radimo, mislim da je ovo dobar put. Želimo u budućnosti proizvoditi dobre igrače koji će biti interesantni inostranom tržištu. Treba vremena i strpljenja, podrška nam je potrebna, od cilja nećemo odustati”

U Domu mladih na Kamenoj sceni FK Sloboda danas je organizovao događaj pod nazivom  „Kafa sa…“ kojem  ispred tuzlanskog kluba javnosti su se obratili predsjednik Elmir Šećerbegović, koordinator omladinskih selekcija Adnan Osmanhodžić, šef stručnog štaba prvog tima Gradimir Crnogorac i kapiten prvog tima Amar Beganović.

U protekloj godini dug je smanjen za 3.334.450,88 KM i to u dijelu internih i vanjskih dugova koji je i najviše finansijski opteretio poslovanje kluba.

Trenutni dug na dan 01.01.2021. godine iznosi 2.899.329, 76 KM od čega reprogram poreznih obaveza je 2.234.197,43 KM, dok je aktuelni dug koji je potrebno sanirati 665.132.33 KM.

Skupštinu FK Sloboda trenutno čine Elmir Šećerbegović, Denis Haman, Richard Fairbairn, Momaer Softić, Babilon d.o.o. Tuzla, Cestotehnik d.o.o. Tuzla, Emir Muratbegović i Inproz Group d.o.o. Tuzla i oni su zapravo vlasnici upravljačkih prava.

  • Način finansiranja kluba realizirao se iz nekoliko izvora: Uplate iz Granta grada Tuzle, Upravnog odbora, sponzorskim paketima, transferima, članarinama, kao i sredstvima NFS BiH.

    Struktura prihoda je sljedeća: Grant – 850.000.00, Skupština/Uprava FK Sloboda – 358.000, Sponzorski paketi – 159.000.00., NFSBIH – 146.000.00, Transferi – 119.00.00, Ostali prihodi (fan shop, donacije i sl.) – 60.820,00, Članarine – 12.550,00.

    U opširnijem izlaganju, predsjednik Elmir Šećerbegović je rekapitulirao protekli period, u kojem je akcentirao da klub ne želi da živi od donacija već od sistema rada, podvukao je važnost rada sa omladinskim pogonom te zahvalio svima onima koji su u proteklom periodu pružili podršku klubu.

    “I omladinski pogon i seniorski tim, čestitam svima na cjelokupnom radu. U omladinskim selekcijama imamo 12 trenera od toga 2 golmana i dva specijalista koji su tu da pomažu, cilj je da se što više omladinski pogon omasovi. Selekcija 2007. godište je napravila najviše od svih selekcija, imali smo niz od devet pobjeda, napredak je izuzetan. Pioniri su treći, kadeti su peti i oni imaju pohvale da igraju najljepši fudbal u ligi, juniori su drugi sa bodom zaostaka i u četvrtfinalu su kupa Bosne i Hercegovine. Treneri imaju potpunu slobodu rada, niko im se ne mješa u rad što je jako bitno. Potpisuju se ugovori sa mladim igračima, sve se radi sistematski što do sada nije bilo slučaj. Atmosfera u omladinskom pogonu je veoma dobra što je izuzetno važno.”, istakao je Adnan Osmanhodžić koordinator omladinskih selekcija.

    “Vjerujemo u ovo što radimo, mislim da je ovo dobar put. Želimo u budućnosti proizvoditi dobre igrače koji će biti interesantni inostranom tržištu. Treba vremena i strpljenja, podrška nam je potrebna, od cilja nećemo odustati, a to je stabilna Sloboda to zaslužuje i ovaj grad i ova regija, nadam se da ćemo svi biti kompaktni i da će se svi uključiti u ovo što mi radimo. Biće teško ali ne bojimo se rada, trudićemo se i bićemo istrajni na ovom putu.” istakao je Šef struke Gradimir Crnogorac.

  • Javnosti i navijačima se obratio i kapiten tima Amer Beganović koji nije krio zadovoljstvo zbog pozitivne atmosfere u klubu:

    “Mi kao igrači smo zadovoljni polusezonom, ali neću kriti apetiti su i porasli, želimo igrati još bolje u nastavku sezone. Vjerovali smo jedni u drugi, imamo dobru hemiju, dobru atmosferu, podršku uprave, hvala Predsjedniku i upravi jer je ispoštovano sve što je dogovoreno. Od kada sam u Slobodi ovakva situacija nikada nije bila da smo svi kao jedno, da se družimo, da pravimo bolju atmosferu. Bilo je i dobrih i loših utakmica, iz loših smo izvlačili pouke i izlazili kao bolji. Svi su nas kao mladu i neiskusnu ekipu otpisali ali smo dobro i u tišini radili i na kraju je rezultat napravio priču o nama. Zahvaljujem se svima i treba nam veća podrška da ovo izguramo do kraja. Ja se iskreno nadam da se u bližoj budućnosti na Tušnju može očekivati titula.” (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje