Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Transfer bomba na pomolu: Chelsea želi Neymara, sastali se čelnici klubova

Preuzmite sliku

Chelsea je ove zime potrošio preko 350 miliona eura na transfere, ali tu neće biti kraj. Neymar bi mogao da bude novo veliko pojačanje Chelseaja, prenose pariski mediji.

Kako tvrdi “Le Parisien“, prvi čovjek Chelseaja Todd Boehly se tokom dana sastao sa predsjednikom kluba Paris Saint Germaina, ekipe za koju Neymar trenutno nastupa, Naserom Al-Khelaifijem. Tema je bila prelazak Neymara u londonsku ekipu.

Podsjećamo, Neymar je imao nesuglasica sa rukovodstvom francuske ekipe.

“Osjećam se odlično, i mentalno i fizički. Imali smo utakmice u kojima se stvari nisu odvijale kao što smo zamislili i jasno mi je kako to dalje ide. Kritike su legitimne, svako gleda fudbal drugačijim očima i ima svoje mišljenje. Ja to poštujem, kao što se uvijek trudim da odigram najbolje što mogu kako bih pomogao klubu. Tako će biti do kraja sezone. Imam ogromno samopouzdanje jer znam koji su moji kvaliteti i gladan sam pobjeda“, rekao je Brazilac.

Chelsea je doveo nekolicinu novih igrača. Mykhailo Mudryk, Enzo Fernandez, Joao Felix, Benoit Badiashile stigli su u januarskom prijelaznom roku. Na ljeto “plavci“ će biti jači i za Cristophera Nkunkua. Ekipa sa “Stamford Bridgea“ riješena je da rekonstruiše ekipu, i da popravi ovosezonski plasman u Premier ligi, gdje je trenutno na 10. mjestu, kao i u Ligi šampiona gdje ih u srijedu 15. februara očekuje utakmica osmine finala protiv Borussije Dortmund.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,