Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija: U saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj poginuo mladi reprezentativac Hrvatske

Preuzmite sliku

Prema policijskim zapisima iz Njemačke, u utorak (11. augusta) u večernjim je satima poginuo 16-godišnji biciklist u sudaru s vlakom, a riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Luciću (16), piše 24sata.hr.

Teška nesreća dogodila se u okrugu Esslingen u Baden-Württembergu u Njemačkoj. U sudaru s vozom teško je povrijeđen biciklista (16) koji je kasnije od posljedica nesreće i preminuo, a riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Luciću. Potvrdio je to na službenoj stranici i Hrvatski nogometni savez.

– U ime svih uposlenika Hrvatskog nogometnog saveza te posebno u ime štaba U-17 reprezentacije, Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut njegovoj porodici, prijateljima te saigračima zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Počivao u miru – poručuju iz HNS-a.

Kako javlja njemačka policija, mladić je htio prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljen trepćućim svjetlom, ali je previdio voz koji mu je dolazio iz smjera Ruit. Vozač voza (56) pokušao je zaustaviti voz i dao zvučna upozorenja, ali to nije bilo dovoljno jer nisu uspjeli izbjeći sudar.

Vozač voza i putnici bili su nepovrijeđeni. Željeznička pruga, a dio i Stuttgarter Straße i prijelazno područje bili su zatvoreni do 5.45 sati. Mladi hrvatski reprezentativac bio je teško povrijeđen te je helikopterom prebačen do klinike u kojoj mu je pružena ljekarska pomoć, ali je na kraju ipak podlegao povredama.

Luka je za mladu hrvatsku reprezentaciju debitovao u februaru ove godine te je odigrao tri utakmice, a nosio je dres mlade ekipe Stuttgarter Kickersa. Luka Lucić za hrvatsku U-17 reprezentaciju skupio je tri nastupa, sva tri u februaru ove godine u španskoj La Mangi. Talentovani mladić igrao je po 45 minuta u pobjedi protiv Norveške (2-1), ali i porazima od Gruzije (3-2) i Poljske (4-0). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje