Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tottenham doveo Wanyamu iz Southamptona

Preuzmite sliku

Wanyamu, Mauricio Pochettino, menadžer Tottenhama odlično poznaje iz vremena kada je vodio Southampton. Ovaj 24-godišnji vezni fudbaler potpisao je petogodišnji ugovor sa „pijetlovima“

Tottenham Hotspur doveo je prvo pojačanje za narednu sezonu. Radi se o Victoru Wanyami koji dolazi iz Southmptona za 11 miliona funti (oko 13,65 miliona eura).

Wanyamu, Mauricio Pochettino, menadžer Tottenhama odlično poznaje iz vremena kada je vodio Southampton. Ovaj 24-godišnji vezni fudbaler potpisao je petogodišnji ugovor sa „pijetlovima“.

Wanyama se putem svoje internet stranice obratio navijačima Southamptona.

Ovo je vrlo emitovan trenutak za mene, jer moram reći zbogom klubu koji mi je dao priliku da budem prvi kenijski fudbaler koji igra u Premier ligi. Nikada neću zaboraviti vrijeme provedeno u Southamptonu, taj klub će uvijek biti u mom srcu“, poručio je Wanyama.

Kenijac je svoj put po Evropi počeo u mlađim kategorijama Helsingborga odakle je prešao u belgijski Beerschot s kojim je potpisao profesionalni ugovor. Potom je otiša u Celtic, a onda 2013. godine stigao u Southampton. Za reprezentaciju Kenije je odigrao 42 utakmice i postigao četiri gola. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,