Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Todorović se družio s mališanima Škole nogometa Kluba 7 iz Tuzle

Preuzmite sliku

Nogometni reprezentativac BiH i član austrijskog Red Bull Salzburga Darko Todorović posjetio je danas polaznike Škole nogometa Kluba 7 iz Tuzle, družio se i fotografirao s njima i roditeljima, dijelio im je lopte i autogram karte.

Tokom posjete evocirao je uspomene na svoje početke, poručivši djeci da samo upornošću, radom i ljubavlju prema nogometu mogu ostvariti svoje snove.

– Kad god sam u prilici, dođem u klub u kojem sam 2007. godine počeo trenirati nogomet i koji je za mene bio odskočna daska prema profesionalnoj karijeri – izjavio je Todorović za Fenu, posebno zahvalivši osnivaču Škole nogometa Klub 7 Ahmedu Hasanoviću i prvom treneru Marijanu Đuriću.

Vlasnik Škole nogometa Klub 7 i suvlasnik menadžerske agencije istog naziva, Ahmed Hasanović, bio je ključna osoba u transferu Todorovića u Red Bull Salzburg, a večeras njegov domaćin.

– Todorović je sjajna osoba i odličan nogometaš. Podsjećam da je, kao pionir, sa Školom nogometa Klub 7 bio viceprvak BiH što nikada nijedna škola u BiH do sada nije postigla. Postao je pionirski i kadetski reprezentativac BiH, što mu je kasnije trasiralo put ka FK Slobodi, potom juniorskoj i A selekciji BiH, te napokon klubu evropskog renomea kakav je Red Bull Salzburg – rekao je Hasanović Feni.

Todorović je tokom boravka u rodnoj Tuzli posjetio i Osnovnu školu “Miladije“ koju je pohađao, obećavši da će u drugom polugodištu snositi troškove užina svih socijalno ugroženih učenika.

Inače, transfer ovog 21. godišnjeg nogometaša u Red Bull Salzburg jedan je od najvećih u istoriji Slobode (više od 900.000 maraka), pa je jasno zbog čega je velika referenca za Školu nogometa Klub 7. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,