Tito odgovorio Guardioli: Bivši prijatelju gdje si bio kad sam bolovao od raka i kad sam te trebao?
Foto: Tuzlanski.ba

Vilanovi se opet pojavio tumor, kojeg je otišao operisati u New York i tamo se, prema njegovim riječima, onaj koji mu je "bio" prijatelj, nije pokazao...

guardiola1vilanovass

"Titovu bolest iskoristili su protiv mene i to im nikada neću oprostiti!" poručio je prošle sedmice Pep Guardiola, kada je otkrio zašto je u lošim odnosima s predsjednikom Sandrom Rosellom i vodstvom Barcelone.

Na odgovor iz kluba u kojem je stvorio igračko i trenerskom ime, nije trebali dugo čekati, ali nisu mu uzvratili iz klupskog vrha nego njegov učenik, bivši asistent i nasljednik na mjestu trenera Barce - Tito Vilanova.

Vilanovi je rak parotidne žlijezde dijagnosticiran u novembru 2011., dok je bio pomoćnik Pepu Guardioli, nakon čega je operisao tumor i uspješno se oporavio, te na ljeto 2012. preuzeo trenersko mjesto od Guardiole, koji je uzeo godinu "akademske pauze".

Ali, krajem prošle godine, Vilanovi se opet pojavio tumor, kojeg je otišao operisati u New York i tamo se, prema njegovim riječima, onaj koji mu je "bio" prijatelj, nije pokazao:

"Nikako se ne mogu složiti s onim što je rekao, kako je vodstvo Barcelone moju bolest iskoristilo protiv njega. Kada sam se došao liječiti u New York, Pep me posjetio nakon par dana, ali se više nije pojavio.

Dva mjeseca sam bio sam, a on je jednostavno odlučio kako je bolje da se ne vidimo. Bio mi je prijatelj i u mom najtežem razdoblju života, kada sam ga trebao i bio sam, njega nije bilo." (Index.hr)