Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tito je pred svoju smrt uradio potez zbog kojeg će mu Barcelona vječno biti zahvalna

Preuzmite sliku

Tito Vilanova, koji je 2013. u jedinoj sezoni kao prvi trener Barcelonu vodio do naslova s rekordnih 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real, umro je prije pet godina u 45. godini.

Tim povodom njegov asistent Jordi Roura otkrio je nepoznat događaj koji se odigrao neposredno uoči smrti omiljenog trenera.

Gostujući na Radio Kanal Barceloni, Rouru je voditelj upitao:

– Je li tačno da je Messi u to vrijeme bio na rubu odlaska iz Barcelone ogorčen zbog kritika kojima je bio izložen nakon poraza od Reala u finalu Kupa kralja?

Roura je odgovorio potvrdno, a onda otkrio do sada nepoznate detalje događaja koji je uslijedio:

– Šest dana prije nego što će Tito umrijeti, Messi ga je posjetio i rekao mu da ozbiljno razmišlja o odlasku iz Barcelone. Tito mu je na to rekao da je za njega daleko najbolje da ostane u Barci jer da mu, s obzirom na njegov stil igranja, nijedan drugi klub i ekipa neće odgovarati kao njegovo stanište, a to je Barcelona.

Vilanovin pomoćnik je dodao:

– Nakon tog sastanka Leo je promijenio stav i razmišljanje te očito uvidio ono što do tada nije mogao. Znamo to po tome jer je evo i dalje tu, pet godina nakon što je došao reći Titu na samrtnoj postelji da odlazi.

Roura je uvjeren da zna kako je Vilanova uspio privoljeti Messija da promijeni mišljenje:

– Tito je bio jako jednostavan, izravan i iako je bio povučen i malo govorio, svaka njegova riječ imala je težinu jer je on bio osoba izražene karizme.

Nekadašnji trener Barcelone je preminuo 25. aprila 2014. godine. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,