Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tim BiH siguran, uklonjene terorističke prijetnje u Briselu

Preuzmite sliku

Belgijski mediji javili su da je otklonjena sumnja u postavljenu bombu na jednu željezničku stanicu u Briselu gdje fudbalska reprezentacija BiH u petak igra kvalifikacioni meč protiv Belgije.

Navodno, situacija je u potpunosti stabilna – te je javnost obaviještena da razloga za strah više nema. Sve se dešavalo u Schaerbecku, području glavnog grada Belgije, Brisela, piše N1.

Federalni tužitelj istakao je mogućnost da se radi o terorističkom napadu nakon što je jedan policajac ubuden u stomak, a drugi u vrat u toku policijske provjere.

Prema posljednjim medijskim izvještajima, kao i izjavama zvaničnika – kompletna situacija je pod kontrolom i odigravanje meča Belgije i BiH nije upitna.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će od 20:45 odigrati svoju utakmicu drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

BiH se nalazi u grupi H, a nakon jednog odigranog kola nalazi se na prvom mjestu – zbog pobjede nad Estonijom od 5:0. Belgija je kao gost u prvom kolu savladala Kipar sa 3:0.

Utakmica se igra na stadionu Kralj Baudouin. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,