Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak posao za Džeku protiv Barcelone, engleski derbi na Anfieldu

Preuzmite sliku

Nakon što su sinoć odigrana dva susreta četvrtfinala Lige prvaka, večeras su također na rasporedu dva meča a sastaju se Barcelona – Roma te Liverpool – Manchester City.

Barcelona na Camp Nou u duelu protiv Rimljana važi za apsolutnog favorita, iako bi Roma, čiji napad predvodi kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko, mogla napraviti određene probleme.

Katalonci u domaćem prvenstvu u posljednjih pet mečeva imaju omjer od tri pobjede i dva remija, dok je Roma upisala tri pobjede, neriješeno i poraz.

U ekipi Barcelone večeras neće biti Dignea, a pod znakom pitanja je nastup Busquetsa. Kod Rome će meč propustiti Karsdorp i Under zbog povreda.

U engleskom derbiju između Liverpoola i Manchester Cityja očekuje se mnogo golova, budući da obje ekipe igraju otvoreno i gaje napadački nogomet.

City u posljednjih pet mečeva u domaćem prvenstvu ima isto toliko pobjeda i sigurno korača ka tituli prvaka, dok je Liverpool upisao četiri pobjede i poraz.

U ekipi Liverpoola neće nastupiti Lallana zbog povrede, dok su pod znakom pitanja Can i Gomez. City neće moći računati na Mendyja, a susret bi mogli propustiti Aguero i Stones.

Oba susreta se igraju od 20.45 sati.

U prve dvije četvrtfinalne utakmice u utorak su pobjede u gostima ubilježili Real Madrid i Bayern. Real je u Torinu savladao Juvents s 3:0, dok je Bayern bio bolji od Seville sa 2:1. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,