Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak poraz Slobode u Širokom Brijegu

Preuzmite sliku

U 30. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode poraženi su u Širokom Brijegu rezultatom 4:0.

Iako je tim Zlatana Nalića u meču na stadionu Pecara u Širokom Brijegu nastupio bez četiri standardna fudbalera prvo poluvrijeme Sloboda je bila ravnopravan protivnik domaćoj ekipi.

Fudbaleri Slobode koji su igrali po teškom terenu zbog kiše uspjeli su u prvih pola sata igre izvesti nekoliko odličnih akcija međutim nisu došl do pogotka.

Široki Brijeg do prednsoti dolazi u 20. minuti igre kada nakon kardinalne greške golmana Slobode Vukliša kada mu Jurić krade loptu i s lakoćom dovodi svoj tim u rezultatsku prednost od 1:0.

U nastavku je Sloboda imala nekoliko situacija da dođe i do poravnanja rezultata ali odbrana Širokobriježana na vrijeme je otklonila opasnost.

Pred sami kraj prvog poluvremena domaći su mogli i do drugog gola nakon velike gužve u kaznenom prostoru Slobode. Kovačić je uputio šut koji je na kraju bio izblokiran.

Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 1:0 za domaćine.

U drugom poluvremenu potpuno se raspala igra Slobode što igrači Širokog Brijega koriste i uspijevaju da udvostruče prednost nakon nesporazuma u odbrani gostiju. Naime, sudar Vukliša i Ignjatovića najbolje koristi Jurić koji dolazi do lopte i pogađa mrežu Slobode za vodstvo od 2:0. Igrao se 54. minut utakmice.

Na novi pogodak publika na Pecari čekala je svega dvije minute kada Marković pogađa za 3:0 i tada je već bilo jasno da Slobodu čeka poraz od Širokog Brijega.

Da je ovo bio definitivno dan mladog igrača Širokog Brijega Stipe Jurića potvrdio je i 68. minut kada ovaj igrač postiže svoj hattrick na ovom meču, a svoj tim dovodi do visoke prednosti od 4:0.

Pet minuta prije kraja regularnog dijela susreta na Pecari između Širokog Brijega i Slobode u stopostotnoj šansi našao se Petrović koji propušta da postigne peti gol za Širokobriježane. Nakon njegovog pokušaja lopta odlazi pored gola.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo većih uzbuđenja pa je Sloboda upisala najteži poraz u ovoj sezoni sa četiri primljena gola.

U naredna dva kola Sloboda je domaćin na Tušnju ekipama Mladosti i Kurpe dok će sezonu završiti gostovanjem u Bijeljini kod radnika.

Današnjim porazom u Širokom Brijegu Slobodi ostaju teoretske šanse za plasmanom u Evropu.

Široki: Bilobrk, Matić, Barišić, Babić, Eliomar, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Hrkać, Marković, Enin.

Sloboda: Vukliš, Salihović, Pršeš, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Vidović, Alispahić, Hadžanović, Ignjatović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,