Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak poraz od Armenaca udaljio BiH od direktnog plasmana na Euro

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Jerevanu na gostovanju protiv Armenije zabilježila je poraz rezultatom 4:2.

Domaći tim je rano došao u vodstvo. Naši su loše reagirali u odbrani, nakon što je ubačena lopta u naš kazneni prostor. Najbolje se snašao Mkhitaryan prevario Šehića za 1:0.

Nakon početkog šoka, sreća je pa su se naši brzo vratili u rezultatsku igru. Gojak je u 12. minuti odlično prošao po strani, ubacio u scre kaznenog prostora domaćina, gdje se našao snalažljivi Edin Džeko i ovoga puta pogodio za 1:1.

U 65, minuti na scenu ponovo stupa Mkhitaryan. Džekin novi saigrač u Romi nas  je„ohladio“, Armenija je povela sa 2:1.

Četiri minute nakon vodstva domaćih Amer Gojak pogađa nakon asistencije Kolašinca. Na semaforu 69. minuta i rezultat 2:2.

Dva minuta kasnije sudija nas je oštetio. Francuz Bastien nije pokazao na penal nakon očitog prekršaja nad Džekom.

U 77. minutI bIh je Mkhitaryan ponovo zavio u crno, primio je loptu poslao u sredinu našeg kaznenog prostora i ponovo je Šehić morao vaditi loptu iz mreže.

Poslije toga, Bastien je još jednom mogao pokazati na penal, pa imali smo i šansu preko Zukanovića, da bi zatim Lončar pogodio za 4:2, ali je loptu poslao u mrežu našeg Šehića.

Nakon ovog poraza, Zmajevi su sve dalje od direktnog plasmana na Euro, ostaje nam samo baraž kojeg smo izborili kroz Ligu nacija. (Foto: Reuters | Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,