Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Testiranje uoči Francuza: Nijedan reprezentativac BiH nije pozitivan na koronavirus

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su novo, testiranje na koronavirus pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” protiv svjetskog prvaka Francuske.

”Kasno sinoć stigli su rezultati posljednjeg testiranja igrača i stručnog štaba na COVID-19 uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. sa Francuskom. Testovi svih igrača kao i članova stručnog štaba su negativni”, saopštili su jutros iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Od ranije pozitivan na koronavirus je Ivaylo Petev, selektor BiH koji je radi toga propustio i subotnji prijateljski susret sa Kostarikom u Zenici (0:0).

Utakmica grupe ”D” kvalifikacija za SP 2022. između BiH i Francuske igra se sutra, 31. marta, na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu sa početkom u 20.45 sati.

Poslije dva kola u grupi ”D” lider na tabeli je Francuska sa četiri boda. Po dva imaju Finska i Ukrajina. BiH je sakupila jedan, dok je Kazahstan bez bodova, s tim da oba nacionalna tima imaju utakmicu manje od tri prvoplasirane selekcije. ​​​​​​​

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,