Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Test pred gostovanje u Lukavici: Sloboda savladala Slogu sa 4:0 (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode su današnji radni dan iskoristili za odigravanje prijateljske utakmice protiv Sloge iz Simin Hana. Bio je to meč za uigravanje uoči trećeg ovosezonskog izazova – gostovanja kod Slavije.

Izabranici Husrefa Musemića protiv federalnog drugoligaša slavili su pobjedu 4:0 (1:0).

U prvom poluvremenu startovala je druga postava naše ekipa sa Pirićem na golu, Škahićem, Salihovićem, Kostićem i Mujkićem u zadnjoj liniji, Pršešom, Kisom, Ćosićem, Veselinovićem i Mujićem u vezi i Krpićem u vrhu napada.

Od početka meča Crveno – crni su dominirali terenom, no izgledne prilike nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Sredinom prvog dijela Sloga je kapitulirala. Veselinović sa desne strane centrira do Mujića kojem nije bilo teško na drugoj stativi prihvatiti loptu i matirati golmana Sloge Brezičanina.

Do kraja prvog dijela Ćosić, Veselinović, Škahić i Mujić propustili su još nekoliko dobrih prilika, no i gosti su u par navrata ozbiljno zaprijetili Piriću.

Drugo poluvrijeme otvoreno je nešto slabijom igrom naše ekipe. Sloga je u par navrata bila na korak do izjednačenja, no odbrane Pirića i slaba realizacija napada gostiju sačuvale su mrežu Slobode.

Nakon desetak minuta igre Musemić je na travnjak izveo prvu postavu. Hamzabegović, Efendić, Mehmedagić, Moranjkić, Ivetić, Stjepanović, Ordagić, Mehidić, Govedarica, Zeba i Ahmetović zaigrali su dosta agresivnije i to se vrlo brzo isplatilo.

Mehidić je sjajnim udarcem povisio naše vodstvo na 2:0, a nedugo zatim Moranjkić na asistenciju Ahmetovića postiže treći gol za Crveno – crne.

Šanse pred golom Sloge nastavile su se nizati, no vrijedi izdvojiti sjajne odbrane Brezičanina, inače čuvara mreže našeg kluba, koji je goste spasio težeg poraza.

Konačnih 4:0 postavlja Ahmetović udarcem glavom nakon asistencije Govedarice. Meč odigran protiv Sloge bio je sjajna prilika da Musemić dodatno uigra ekipu koja će nove bodove tražiti na neugodnom gostovanju u Lukavici. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,