Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teretana ih učinila drugačijima: Ovo su najveće fudbalske transformacije (FOTO)

Preuzmite sliku

Snažnim igračima i njihovim mogućnostima na terenu, velika mišićna aktivnost odlike su najboljih današnjih nogometaša.

Za razliku od većine, neki igrači provode mnogo više vremena vježbajući s tegovima, a što je na kraju rezultiralo značajnim i posve vidljivim transformacijama njihovih tijela.

Alexis Sanchez
Igrač koji ima mnogo sličnosti sa aktuelnim vlasnikom Zlatne lopte. Alexis Sanchez je počeo igrati kao krilo, te se ubrzo usmjerio ka samom centru napada, a isto tako je bio i mršavi momak koji je danas nešto sasvim drugo. Čileanac je svoj veliki trud na treninzima i u teretani uspio zaokružiti sve boljim i boljim igrama, kao i velikom snagom koja igra veoma važnu ulogu u svemu tome.

Radamel Falcao
Njegove fotografije iz ranih dana u Lanceros Boyaci i River Plateu, jasno otkrivaju koliko je vježbanje važno za podizanje cijele igre na viši nivo.

Zlatan Ibrahimović
Veliki i snažni švedski napadač, nije uvijek bio toliko robusan. Njegov najveći pomak u karijeri, u kom je pojačao redove Ajaxa, dogodio se u vrijeme kada je bio tek “žilavi” momčić. Godinama, Zlatan Ibrahimović je unaprijedio svoj izgled tijela, a najbolje od svega je to što je uspio zadržati istu onu okretnost kakvu je imao i ranije.

Givanildo Viera de Souza “Hulk”
Dovoljno je reći da ovoga igrača skoro niko ne poznaje po pravom imenu, te da je najprepoznatljiviji po imenu čuvenog animiranog junaka Hulka. Dobio je taj nadimak od saigrača kojima je bilo kristalno jasno da se on izdvaja od sviju njih sa impresivnom muskulaturom i čvrstinom u duelima, što mu se kasnije svidjelo, te je pomenuti nadimak završio i na njegovim dresovima. Fotografija iz 2004. godine, iz vremena u kom je nastupao za Victoriju i fotografija proslave gola u Zenitu, potpuno su neuporedive.

Cristiano Ronaldo
Kada je Cristiano Ronaldo stigao u Englesku, bio je mršavi momak sa ekstremnom okretnošću zahvaljujući kojoj je mogao izbacivati protivničke defanzivce i zatim prolaziti ih uz drugu sposobnost odličnog sprinta. Međutim, Portugalac je otišao korak dalje, ne samo na način da je unaprijedio svoj stil igranja, već i sam fizički izgled, unapređujući oba elementa proporcionalno.

Sati i sati provedeni u teretani su mu se isplatili jer je već godinama unazad najspremniji i najkompletniji fudbaler na planeti.

Gareth Bale
Saigrač Cristiana Ronalda, koji danas predstavlja fizički najsličnijeg igrača ne samo u redovima Real Madrida, već i općenito, velški je majstor Gareth Bale. Nekada mršavac iz Southamptonovog omladinskog pogona, pa i perspektivni mršavko u dresu Tottenhama, u Madridu je izrastao u velikog atletu impresivnih sposobnosti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje