Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Telegraph: Chelsea sprema dva megatransfera, spremni platiti ogromne cifre

Preuzmite sliku

Chelsea je u ovogodišnjem ljetnom prijelaznom roku pokušao dogovoriti transfer Joška Gvardiola za iduće ljeto, ali nije uspio. Ipak, to ne znači da je odustao. Trenutno dogovara transfer Gvardiolovog suigrača Christophera Nkunkua, a nakon toga se vraća na hrvatskog braniča.

O transferu Nkunkua u Chelsea već se danima piše. Prošlosezonski najbolji igrač Bundeslige navodno je već potpisao predugovor s Englezima po kojem se obavezuje u idućem ljetnom prijelaznom roku prijeći na Stamford Bridge. U toku su pregovori klubova, a kako javlja Telegraph, Chelsea je spreman platiti i više od 60 miliona eura, koliko je otkupna klauzula Nkunkua, samo da osigura njegov dolazak.

Telegraph tvrdi da Gvardiol ima otkupnu klauzulu, Nijemci to demantuju

Telegraph dodaje da Chelsea radi i na dovođenju Gvardiola, koji, prema njihovim informacija, ima otkupnu klauzulu u iznosu od 50 miliona eura. Ipak, dobro upućeni njemački novinari tu su informaciju demantovali.

Znatno je vjerovatnije da će se oko 20-godišnjeg hrvatskog braniča ponovno pregovarati u mnogo većim iznosima. Chelsea je ovo ljeto Leipzigu ponudio čak 90 miliona eura, sve je bilo blizu dogovora, ali je transfer u posljednji tren propao. Teško da će se Nijemci sada zadovoljiti s manjim iznosom od toga pa bi za njega i Nkunkua Chelsea trebao platiti oko 150 miliona eura. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,