Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tehnolozi zasluženo prvaci četvrte sezone malonogometne lige zaposlenika Univerziteta u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Akademske 2017/18. godine odigrana je četvrta sezona malonogometne lige zaposlenika Univerziteta u Tuzli u organizaciji Centra za sport. Učestvovalo je deset ekipa i odigralo se 18 kola.

Četvrta sezona bila je najneizvjesnija dosad s obzirom na to da se pobjednik lige nije znao do posljednje odigrane utakmice što je dalo posebnu draž.

Ukupno su postignuta 773 gola, najviše mrežu je zatresla ekipa Edukacijsko –rehabilitacijskog fakulteta (133), najmanje golova primila je ekipa Tehnološkog fakulteta (33), najviše primljenih golova dobila je ekipa Fulozofskog fakulteta (125).

Bez obzira što je liga prvenstveno organizirana da bi se zaposlenici rekreirali i zabavili na terenu nije nedostajalo žara i borbe, u prilog tome idu podjeljenja 24 žuta i šest crvenih kartona.

  • ?

    Shodno spomenutom, prvo mjesto zauzela je ekipa Tehnološkog fakulteta, na drugoj poziciji su malonogometaši Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, dok se ekipa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta plasirala na treće mjesto.

    Najbolji strijelac lige sa postignutim 41 pogotkom je Emir Ahmetašević (ERF) zatim slijede Almedin Mujanović sa 32, Ervin Karić sa 27 i Samir Kahvedžić sa 26 pogodka iz ekipe Tehnološkog fakulteta.

    Za Mašince najviše je postigao Salko Ćosić (26) dok je za FTOS mrežu najviše zatresao Dževad Džibrić (21). Najbolji golman lige je Mario Margeta (FOTS).

    Priznanja za fer –pley ekipe dobili su Prirodno matematički, Medicinski i Mašinski fakultet. I ove godine za najboljeg selektora izabran je Muhidin Brčaninović (RGGF) a za najboljeg kapitena Safet Kozarević.

  • Titulu najstarijeg učesnika lige i dalje nosi Sead Selimović (FF). Nije izostala ni zahvalnica za uspješno organizovanje lige koja je dodjeljena Tariku Huremoviću, voditelju Centra za sport.

    Priznanje za afirmaciju malog nogometa u ekipi Studentskog centra dobio je Jusuf Džihanović.

    Cilj organizovanja ovakvog takmičenja je prvenstveno upoznavanje, druženje zaposlenika Univerziteta u Tuzli i razvijanje svijesti o važnosti bavljenja sportskom aktivnošću. Uskoro sve učesnike očekuje i tradicionalni turnir „Kup Univerziteta“ gdje će imati priliku da pokažu svoje malonogometne kvalitete. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje