Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Talentovani Anis Smajlović iz St. Louisa pozvan na Selektivni kamp reprezentacija BiH i SAD-a

Preuzmite sliku

Talentovani Anis Smajlović (2004.), učesnik kampova “US Socer Education”, bosanskohercegovačkih korijena, u Americi je dobio poziv za Selektivni kamp (U15) reprezentacije Bosne i Hercegovine i nacionalne selekcije SAD.

Kamp u BiH održava se od 3. do 9. maja u modernom trening centru reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici.

Inače, Anis Smajlović je član Saint Louis FC gdje također pruža zapažene partije i jedan je od najboljih fudbalera ove ekipe. Iako mu je 15 godine redovno igra za U17 tim. Svojim igrama, zalaganjem i ponašanjem oduševio je stručni štab USSE na kampovima u Denveru, Las Vegasu, Münchenu i Chicagu. Kao logičan slijed njegovih odličnih kvaliteta, uslijedio je poziv na Selektivni kamp (U15) reprenzentacije Bosne i Hercegovine.

– Želim da se zahvalim kompletnom stručnom štabu US Soccer Educationa i naravno gospodinu Darku ljubojeviću, koji su mi ukazali veliku čast da dobijem šansu da u Zenici pred stručnim štabom reprezentacije pokažem šta znam. Ovo je jedno veliko priznanje za mene – kaže Anis.

Direktor USSE Murat Alibašić nije krio svoje zadovoljstvo.

– Drago mi je da se nastavlja naša uspješna saradnja sa FS/NS BiH i da će u budućnosti biti još igrača poput Rijada Kobiljara, Elvira Ibiševića, Zehre Halilić, Amela Šehića, Ajle Duračak, Denisa Miljkovića i Amera Habibović koji će obući dres neke od naših reprenzentativnih selekcija. Ovo pokazuje da je rad US Socer Educationa na pravom kolosijeku, te da će naša dugogodišnja uspješna saradnja sa FS/NS BiH, na zadovoljstvo svih, izroditi još mnogo talentovanih fudbalera – zaključio je Alibašić. (Moja BiH)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,