Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šveđani pišu da Chelsea želi dovesti Anela Ahmedhodžića

Preuzmite sliku

Švedski mediji objavili su vijest da Chelsea želi dovesti našeg Anela Ahmedhodžića (21) iz Malmoa.

Tamošnji Expressen tvrdi da lodonski klub prati bh. reprezentativca te da Malmo traži osam miliona eura.

Ahmedhodžić ugovor sa aktuelnim liderom švedskog šampionata ima do ljeta 2023. godine i čini se da će na kraju tekuće sezone gotovo sigurno napustiti Malmo.

Anel ove sezone igra odlično u Švedskoj. Ubilježio je 24 nastupa u ligi, zabio dva gola i jedan je od najboljih igrača lige.

Zanimljivo da je Ahmedhodžić već igrao u Engleskoj i to u dresu Notthingham Foresta. Naš stoper je bio član omladinskog tima Nottinghama od 2017. do 2019. godine.

Dvadesetjednogodišnji Anel je za Zmajeve debitovao protiv Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO, dok je igrao i u meču sa Poljskom u Ligi Nacija.

Natpise o interesovanju Chelseaja nije Anel želio da komentariše, ali zato jeste njegov otac Mirsad.

“Anel je ranije izjavio da mu je san igrati u Premier ligi. Da li će ga ostvariti ili ne, pokazat će vrijeme, no tačno je da postoji interes Chelseaja. I nisu samo oni u igri. U pričama su još Ajax, pa PSV… U ovom trenutku njemu je najbitnije da danas-sutra nađe klub u kojem će igrati. Time se vodio i kada je napuštao Nottingham, mogao je tamo ostati, ali Malmo mu je dao priliku da igra u prvom timu i evo ide mu odlično. Minutaža i razvoj su najbitniji, pare će doći”, kaže Mirsad.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,