Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve bliže tituli: Sarajevo u deset minuta srušilo Široki na Pecari

Preuzmite sliku

U derbiju 22. kola nogometne Premijer lige BiH Sarajevo je gostima pobijedilo Široki Brijeg rezultatom 3:0.

Prvih 45 minuta igre proteklo je u nezanimljivoj igri, bez previše uzbuđenja, a jedinu pravu priliku propustili su domaći nogometaši u 35. minuti. Eliomar je prošao po lijevoj strani nanizavši pri tome tri igrača Sarajeva, ušao je u kazneni prostor, ali njegov šut otišao je malo iznad gola.

U nastavku Široki je zaigrao malo otvorenije, a ponuđeni prostor u tri brze akcije iskoristili su nogometaši Sarajeva zabivši tri gola u malo više od deset minuta.

Prvo je u 59. minuti Almir Bekić šutirao iskosa, vratar domaćih Luka Bilobrk kratko je odbio loptu, a odbijanac je sa šest-sedam metara u mrežu pospremio Benjamin Tatar.

U 66. Mersudin Ahmetović sjurio se prema protivničkom golu, asistirao je za Anela Hebibovića kojemu nije bilo teško pogoditi za 0:2.

Četiri minute kasnije slična akcija. Ahmetović je ponovno krenuo u kontru, oslobodio se Ante Hrkaća i ovoga puta sam završio akciju za konačnih 0:3.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Sarajeva u domaćem prvenstvu kojom se momčad Husrefa Musemića učvrstila na vrhu ljestvice Premijer lige BiH.

Sarajevo sada ima 52 boda, drugi Zrinjski 41, a treći Željezničar i četvrti Široki po 32 boda. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje