Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svaka podrška dobro došla: FK Guber Srebrenica ima novu upravu, predsjednik Zijad Salimović

Preuzmite sliku

FK Guber Srebrenica, koji je u proteklom periodu zabilježio loše rezultate u okviru Regionalne lige RS-Istok, ima novu upravu. Na prvoj konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora kluba za predsjednika je jednoglasno izabran Zijad Salimović.

On u izjavi za Fenu ističe da je nova uprava već započela određene aktivnosti, a održan je sastanak na kojem su date smjernice članovima Uprave. Počele su aktivnosti na sređivanju terena i prostorija kluba. Stari objekti koji se nalaze pored igrališta bit će, najavljuje, porušeni te uređen parking prostor.

Salimović kaže da je pred upravom težak zadatak. U takmičarskom dijelu je osvojeno samo pet bodova iz 15 utakmica. Zadnju utakmicu fudbaleri nisu ni odigrali, tako da od Fudbalskog saveza, smatra on, mogu očekivati i kaznu.

-Vruć krompir smo uzeli, ali smatram da je dobra ekipa okupljena, i moramo vratiti sjaj i imidž klubu. Ove godine klub slavi 95 godina postojanja. Prioritet nam je da ostanemo u ovom rangu takmičenja – istakao je Salimović.

Navodi da se moraju vratiti određeni igrači koji su u proteklom periodu napustili klub, a potrebno je angažirati i trenera.

-Jednoglasna želja svih je da Emir Bektić bude trener kluba. Ovih dana on dolazi u Srebrenicu pa ćemo razgovarati s njim. Moramo imati dobrog ekonomistu koji će da vodi računa o opremi, stadionu, svemu – kazao je.

Najavljuje da će rad kluba biti transparentan te ga raduje činjenica da su mnogi spremni da pomognu FK Guber.

– Svaka podrška je dobro došla. Oprema, lopte, sve je to dobro došlo, jer faktički klub nema ništa. Mnogima je Guber u srcu, i mnogi žele da pomognu. Moramo raditi da se formiraju omladinske kategorije, da mi stvaramo svoje igrače. Neki igrači će se vratiti u klub, iako smo u startu rekli da im ne možemo mnogo toga obećati, s obzirom na stanje kluba. Ovo je neki novi početak – rekao je Salimović.

Na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora FK Guber za zamjenika predsjednika izabran je Vlado Milinković, dok je Goran Gera Mihajlović izabran za sekretara kluba.

Za predsjednika Skupštine FK Gubera izabran je Marinko Sekulić Kokeza, dok je zamjenik Enver Mustafić. Izabran je i Nadzorni odbor kluba u kojem su Mašić Sabahudin, Bibić Slobodan i Lazarević Mladen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje