Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sutra u Tuzli počinje Međunarodni turnir Libertad

Preuzmite sliku

Međunarodni nogometni turnir Libertad biće otvoren sutra na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.

Snage na turniru će odmjeriti omladinske ekipe fudbalera rođenih 2011., 2012., 2013., i 2014. godine.

Ovaj sportski događaj organizuje FK Sloboda uz podršku Grada Tuzla, JU Gradskog stadiona Tušanj i Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona. O značaju samog turnira na konferenciji za medije govorili su Denis Karić, koordinator škole fudbala FK Sloboda i Adnan Osmanhodžić, koordinator omladinskog pogona FK Sloboda.

Kazali su da je za pripremu ovog turnira uloženo mnogo energije i truda kako bi učesnici, ali i domaćini uživali u sportskom duhu.

”Želimo da vidimo djecu na terenu, da uživamo u mladim fudbalskim nadama sa našeg područja i uistinu smo zahvalni svima koji su, na bilo koji način, pružili podršku pri organizaciji”, kazao je Karić.

Uz FK Slobodu, učešće na turniru za sada je potvrdio veliki broj ekipa među kojima su: FK Crvena zvezda,  FK  Spartak, FK Sloboda Užice, FK Mačva Šabac, FK Tuzly City, FK Željezničar, FK Sarajevo, NK Čelik i drugi. Organizatori se nadaju da će u narednim godinama ovaj turnir preći u tradiciju.

”Zaista nam je bitno da pokažemo koliko su ovakve sportske manifestacije značajne za sportski razvoj jednog grada. Tuzla, naši mališani, njihove porodice i mi, zaslužujemo da imamo ovakvo nešto bar jednom godišnje”, kazao je Adnan Osmanhodžić zahvalivši se svim navijačima, simpatizerima i donatorima na podršci.

Biće ovo veliki događaj koji će osim fudbala, mališanima pružiti priliku za stjecanjem novih poznanstava. Nagrade za one najbolje neće izostati. Tri najbolje ekipe će dobiti pehare, a predviđene su i nagrade za najboljeg strijelca, igrača i golmana.

Turnir će biti otvoren sutra na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom u 12:30,  a osim susreta fudbalskih ekipa, ovaj turnir je odlična prilika za simpatizere, navijače, ali i građane Tuzle i Tuzlanskog kantona da se kroz sport odmaknu od svakodnevice i sa tribina pruže podršku mladim timovima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,