Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sušić: Nije me strah utakmice, moji igrači imaju veliku želju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na stadionu Sammy Ofer u Haifi sinoć su naši reprezentativci odradili službeni trening uoči današnje kvalifikacione utakmice sa selekcijom Izraela.

Prije treninga održana je pres konferencija na kojoj su na novinarska pitanja odgovarali selektor Safet Sušić i reprezentativac Miralem Pjanić.

Selektor Sušić je na početku rekao da ima još dilema oko početnog sastava a kad je riječ o Begoviću dodao je: „Što se njegovog nastupa tiče, nema nikakvih problema, on će sutra igrati.“

Očekivanja selektora su sljedeća: „Pokušaćemo pobijediti, mada znam da neće biti lako. Izrael je dobra ekipa, igraju pred svojom publikom. Igrači su svjesni situacije, igraćemo da pobijedimo, a ako se to i ne desi, već odigramo neriješeno, ostaćemo i dalje u trci za prva dva mjesta“.

Selektor je dalje nastavio: „Ako pogledate ekipu koja će igrati sutra, tu je 9 igrača koji su igrali protiv Argentine. Tim koji ima Begovića, Spahića, Pjanića, Lulića, sigurno je izuzetno dobar. Vidio sam koliko su oni motivsani i ubijeđen sam da će sve da daju da ostanemo u trci za prva dva mjesta i da ćemo razočarati sve one koji priželjkuju loš rezultat. Ima puno većih reprezentacija koje su u lošijoj situaciji od nas.“

Izraelske novinare je zanimalo šta znamo o njihovom timu: „Znamo mi njih, kao i oni nas, imaju dobru ekipu, možda njihov selektor ima dilema oko nekih igrača, ali siguran sam da će to biti teška utakmica“, odgovorio je Sušić.

Miralem Pjanić je naglasio da i pored toga što nam nedostaje nekoliko igrača on ne osjeća pritisak: „Uvijek je bolje kad nas ima više u konkurenciji, ali vidio sam da su svi motivisani. Imamo veliku želju da pokažemo dobar fudbal i probamo uzeti tri boda. Svi vjerujemo u to i mislim da možemo ostvariti povoljan rezultat, bez obzira što se o reprezentaciji više priča negativno nego pozitivno. Ja mislim da su naši rezultati, osim meča sa Kiprom, u druge dvije utakmice bili realni. Znam da će sutra, ko god izađe na teren, dati sve od sebe i nadam se da ćemo otići odavde sa pobjedom.“ (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,